Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ






Aπό την Έλενα Ζέρβα

Επειδή πάντα στη Δημοκρατία το ισχυρότερο όπλο είναι ο διάλογος, ώστε η γνώμη του λαού να ακούγεται και φυσικά να γίνεται σεβαστή, προσπαθούμε, γνωστοποιώντας τις απόψεις μας, να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας.
Η εξυπηρέτηση του πολίτη, ο σεβασμός των αναγκών του και των δικαιωμάτων του, όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα, είναι χρέος κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Για τις ανάγκες του πολίτη υπεύθυνοι είναι, ασφαλώς, η κυβέρνηση αλλά και οι πιο άμεσοι εκπρόσωποί μας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης στην περιοχή του Γαλατσίου είναι η ίδρυση δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Ήδη υπάρχει δέσμευση από τη Δημοτική Αρχή ότι θα προχωρούσε στη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα.
Η έλλειψη των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών θίγει την καθημερινότητα εκατοντάδων συνδημοτών μας, καθώς πολλές μητέρες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την εργασία τους, μόλις φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. Αυτό συμβαίνει άλλοτε επειδή δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους και άλλοτε επειδή το κόστος για έναν ιδιωτικό σταθμό αποτελεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα για νεαρά ζευγάρια που προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να οργανώσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.
Η εργαζόμενη μητέρα αντιμετωπίζει σήμερα πολλά προβλήματα σε ότι αφορά την ανατροφή των παιδιών. Οι οικογένειες θα πρέπει να βρίσκουν από το Δήμο φροντίδα, βοήθεια και συμπαράσταση στο δύσκολο έργο τους. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. Φτάνουν οι δυσκολίες που η σύγχρονη πόλη μας παρουσιάζει καθημερινά. Δε χρειάζεται να δυσκολεύουμε την καθημερινότητά μας με δικές μας πράξεις και παραλείψεις.
Η μη δημιουργία και λειτουργία δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στην πόλη μας φανερώνει την έλλειψη σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού όσον αφορά στην οργάνωση και λειτουργία εκείνων των υπηρεσιών που θα διευκολύνουν τη ζωή των συμπολιτών μας.
Θεωρούμε ότι από όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα πρέπει να παρέχει ο Δήμος, η διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη φύλαξη και ανατροφή των παιδιών είναι η σημαντικότερη και χρήζει άμεσης λύσης και ιδιαίτερης μέριμνας.
Χρειαζόμαστε καινοτόμα έργα που θα ανακουφίσουν το δημότη μας και θα αναδείξουν την περιοχή μας και όχι άλλη μια επανάληψη πελατειακής συνεργασίας προς ίδιον όφελος.
Προτεραιότητα έχει ο δημότης και το Γαλάτσι και προς αυτή την κατεύθυνση δε θα σταματήσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε.

* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ 18-12-2009