Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους εξήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

   Ελλάδα    
 
Θέμα ακυρότητας μνημονιακών νόμων έθεσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου. 

 Ρεπορτάζ του Νίκου Τσιμπίδα

Η κα. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως «υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία και με λιγότερους από 151 βουλευτές» εν απουσία μάλιστα προφυλακισμένων βουλευτών στους οποίους δεν είχε δοθεί άδεια να παραστούν στις ψηφοφορίες.
Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε άμεση
«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επιχειρεί να κάνει την Χρυσή Αυγή ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής. Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;», δηλώνει η Συγγρού.
Η κα. Κωνσταντοπούλου επαναδιατύπωσε τη διακήρυξη για συγκρότηση 2 νέων επιτροπών και τη επανασύσταση μιας προϋπάρχουσας. Αναλυτικά,
Συστήνεται, την μεθεπόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Η επιτροπή αυτή, στην οποία θα συμμετέχουν «προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους που έχουν ασχοληθεί με θέματα ελέγχου χρέους» και θα ελέγξει τις «συμβάσεις μιζών και διαφθοράς» αλλά θα αντιστοιχήσει μάλιστα τις αρχικές με τις καταληκτικές συμβάσεις – τύπου Ζημενς και εξοπλιστικών – για να διαπιστωθεί αν συνήφθησαν δάνεια εξαιτίας αυτών των δαπανών. Η επιτροπή αυτή θα αποτελέσει «ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο, ένα πραγματικό εργαλείο του λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Συγκροτείται όργανο και διαδικασία που θα ελέγχει τις ποινικές δικογραφίες ώστε αυτές «να μην πέφτουν στο πηγάδι», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής. Η κα. Κωνσταντοπουλου δήλωσε πως υπάρχουν εκατοντάδες δικογραφίες «που κανείς δεν άνοιξε καν», κάτι που θέτει ζήτημα ισονομίας και απονομή δικαιοσύνης.
Τέλος, επανασυστήνεται και ενισχύεται η επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων. Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αυτής θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.
Σε ότι αφορά τους Βουλευτές η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως θα επιβάλλεται περικοπή του 1/5 της βουλευτική αποζημιώσεις σε όσους/ες καταγράψουν πάνω από 5 απουσίες από κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης τα οποία όπως είπε εντόπισε και εκδηλώθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως υπήρξε σωρεία αποφάσεων που έφεραν τη σημέιωση «με εντολή προέδρου» και τις οποίες δεν είχε εγκρίνει. Αυτές οι αποφάσεις αφορούσαν σε ποσά άνω των 100.000 ευρώ αλλά και σε δυσμενείς μεταβολές υπηρεσιακής κατάστασης που έφτασαν μέχρι και σε λύση συμβάσεων.
Τέλος, τόνισε πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου πρέπει να διέπεται από διαφάνεια και να είναι ανοιχτή στην κοινωνία ανακοινώνοντας την ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων όχι μόνο των κοινοβουλευτικών επιτροπών αλλά ακόμα και των εξεταστικών επιτροπών.

__________________