Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΟΧΙ επιστημονικών φορέων στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Ομόφωνα, «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο», απορρίφθηκε από τους επιστημονικούς φορείς της χώρας το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό

Nick Paleologos / SOOC

Σε κοινή συνάντηση των εκπροσώπων τους τη Δευτέρα στα γραφεία του ΔΣΑ (συμμετείχαν οι Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών), κρίθηκε ότι η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κλπ).


Εισφοροδοτική επιδρομή

«Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των ‘γκρίζων’ ζωνών της οικονομίας» υποστηρίζουν οι επιστημονικούς φορείς.
Μιλούν για κατάσταση «οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες».
Οι επιστημονικοί φορείς της χώρας ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Καλούν και όλους τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στην κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).
Την Παρασκευή σε νέα συνάντησή τους, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, οι φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

________________