Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Άνεργη δανειολήπτρια από το Ηράκλειο διέσωσε την περιουσία της




Προσωρινή Διαταγή και ένταξη στις ευνοϊκές διατάξεις του ν.Κατσέλη, από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης για 49 χρονη άνεργη δανειολήπτρια έγγαμη με δύο παιδιά, με συνολικό χρέος 232.136,90 ευρώ σε τέσσερις Τράπεζες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται για άνεργη δανειολήπτρια, πρώην συμβασιούχο ιδιωτική υπάλληλο , σήμερα άνεργη , χωρίς επιδότηση του Ο.Α.Ε.Δ.


Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης , σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι «η δανειολήπτρια πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της , καθώς υπέστη σημαντική μείωση των εισοδημάτων της , λόγω απώλειας εργασίας.
1) δέχεται την αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής
2) Διατάσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων , και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρει στην αίτηση της η δανειολήπτρια, έως την έκδοση οριστικής απόφαση επί της αιτήσεως της , η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί 4-4-2023.
3) Ορίζει την καταβολή μηνιαίων δόσεων προς τις πιστώτριες της αιτούσας
Α) Για χρονικό διάστημα 36 μηνών συνολικό ποσό καταβολής 150 ευρώ μηνιαίως
Β) Μετά την πάροδο των 36 μηνών, και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, συνολικό ποσό καταβολής 300 ευρώ μηνιαίως , για την Τράπεζα που έχει εγγράψει προσημείωση υποθήκης.
Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, από τις Τράπεζες, για οποιανδήποτε λόγο, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της, εργάσιμες μέρες και ώρες, 
στην  Δ/νση:  α) Πλατ.1866 αρ.2  ΧΑΝΙΑ 
β) Λακέρδας 11 Ιεράπετρα  
να επικοινωνήσουν μαζί μας 
στα Τηλ.Φαξ : 28210 92306 Φαξ : 2821086245 ¨Χανιά και Τηλ.Φαξ 2842020140 Ιεράπετρα
e-mail:epkxan@gmail.com





από: