Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Γιορτή Αλληλεγγύης για τα παιδιά στον Άγιο Παντελεήμονα

   ΕΚΔΗΛΩΣΗ  

Η Ανοιχτή Πόλη της 6ης   δημοτικής  κοινότητας διοργανώνει την Παρασκευή  19 Ιούνη στις 6 μμ,  Παιδική Γιορτή  στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα.
Μια γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, γέλιου και παιχνιδιού για  όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής και ηλικίας,  με στόχο την επαναλειτουργία της Παιδικής χαράς του Αγ. Παντελεήμονα.

Η  παιδική χαρά   παραμένει κλειστή παρά την εδώ και δύο χρόνια  δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου για την επαναλειτουργία της, και παρά τις επανειλημμένες δράσεις τοπικών συλλογικοτήτων  και φορέων για το άνοιγμα της, προκειμένου να επανακτηθεί το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο και   η δημιουργική συμβίωση μεταναστών και Ελλήνων στις γειτονιές της Αθήνας.

Στην πλατεία θα λάβουν χώρα πλήθος παιδικών και όχι μόνο, δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων:

Εργαστήρι Ζωγραφικής, για μικρούς και μεγάλους, από  την Βάσω Τζούτη
Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, με τον Θανάση Παπαστάθη και τον Πίκο Απίκο.
Παράσταση Καραγκιόζη : « Το πανηγύρι  του Καραγκιόζη στον Αγ. Παντελεήμονα»,
από τον Άθω Δανέλλη.

Τη γιορτή στηρίζουν η Κίνηση Κατοίκων 6ης κοινότητας,    η Δομή Αλληλεγγύης «το Μυρμήγκι»    και το  το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.
Χορηγός επικοινωνίας: Στο Κόκκινο 105.5

_____________