Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Χούντα στην ΕΡΤ; Δημοκρατία και εξέγερση στους δρόμους!

Γράφει ο B.ariaditis


Με τα δύο πολιτικά ρετάλια Βενιζέλο και Κουβέλη εξουδετερωμένα και με ακυρωμένα τώρα πια όλα τα ανταλλάγματα που έλαβαν για την συγκρότηση της πιο βάρβαρης και μισητής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, η μισαλλόδοξη και εμφυλιοπολεμική παράταξη του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά, μετατρέπει το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης σε μια αδίστακτη και στυγνή πολιτική χούντα.

Με δεδομένα τα αδιέξοδα που δημιουργεί ηδιαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και με τον αέρα της υπεροχής από την μέχρι τώρα καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων, ο ηγετικός πυρήνας της ΝΔ δεν διστάζει να ανατρέξει στις αλήστου μνήμης ολοκληρωτικές πρακτικές που εφάρμοσαν διαχρονικά οι τυραννικές κυβερνήσεις της παράταξης τους, σε βάρος της πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού.

Ο αδίστακτος πόλεμος που εξαπέλυσαν οι κυρίαρχοι του καθεστώτος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί παρά μόνο από ένα ανεμπόδιστο ολοκληρωτικό σύστημα συλλογικής, ιδεολογικής και πολιτικές ομοφωνίας, κάτω από το βάρος μια συνεχιζόμενης εκτροπής πράγμα που δεν γίνεται πια να το εγγυάται διαρκώς η παρούσα κυβερνητική τρόικα έστω και με τις όποιες «δήθεν» κόκκινες γραμμές των εκφυλισμένων συνεταίρων της .

Η απόφαση λοιπόν της κυβέρνησης Σαμαρά να καταργήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την «διάτρητη» παρά τον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο κρατική ΕΡΤ που πυροδοτεί και την περαιτέρω αστάθεια στον κυβερνητικό συνασπισμό, θα προδικάσει και τις επερχόμενες εξελίξεις αν έστω και τώραο παράγοντας μαζικό κίνημα, καταφέρει να διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με συλλογικές διαδικασίες και αγώνες από τους από τα κάτω .

Είναι η ίδια η εξέλιξη της αδυσώπητης καπιταλιστικής κρίσης που θέτει τα διλήμματα και στους κατέχοντες την πολιτική εξουσία για τη διαχείριση της αστικής κυριαρχίας που με εκβιασμούς, εκτροπές και τρομοκρατία προσπαθούν να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς για το επόμενο εφιαλτικό τετελεσμένο, αλλά και στις δυνάμεις της κοινωνικής και πολιτικής ανατροπής που από τις επικλήσεις και τις εξαγγελίες θα πρέπει να περάσουν στο δια ταύτα της συνολικής ρήξης .

Το ραδιομέγαρο και οι σταθμοί της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα ας γίνουν τα κέντρα αντίστασης και αγώνα για την εξέγερση και τη δημοκρατία των μαζών ενάντια στο καθεστώς και τους κυβερνήτες


________________________
*από ΒΑΘΥ KOKKINO