Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να μπλοκάρουν τις μπουλντόζες


Αντιμέτωποι με τις μπουλντόζες φαίνεται τελικά πως θα έρθουν οι κάτοικοι της Κυψέλης, που για μία ακόμα φορά έδωσαν δυναμικό «παρών» μαζί με μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αθηνών, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων, συνεχίζοντας τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει κατά της τσιμεντοποίησής του.
Η ανέγερση τριώροφου υπόγειου πάρκινγκ, ιδιωτικής εκμετάλλευσης για 30 χρόνια, που σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην έκταση των 2,5 στρεμμάτων που καταλαμβάνει το πάρκο με τα 45 υπεραιωνόβια δέντρα, βρίσκει αντίθετους όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά τη Νομαρχία και τη Δασική Υπηρεσία Αθηνών που καταδικάζει οποιαδήποτε παρέμβαση υλοτομίας στο πάρκο, επικαλούμενη το άρθρο 24 του Συντάγματος και μάλιστα προειδοποιεί ότι θα κινηθεί δικαστικά σε περίπτωση καταπάτησης του πάρκου.
Οι περίοικοι, που μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει 2.500 υπογραφές, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν ούτε ένα τ.μ. γης να γίνει τσιμέντο. Μάλιστα σε δύο εβδομάδες θα προχωρήσουν σε δενδροφύτευση στον χώρο της πλατείας, ενώ αύριο θα διαμαρτυρηθούν έξω από τα αυθαίρετα κτίρια του Πανέλληνιου Γ.Σ., όπου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία πολιτικών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Αν ο Κακλαμάνης δεν κάνει πίσω και ξεκινήσουν οι εργασίες τον Μάρτη, όπως έχει προγραμματιστεί, θα βγούμε μπροστά στις μπουλντόζες», είπε η Μαρίνα Βήχου, σύμβουλος στο 6ο διάμερισμα Κυψέλης με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Για ακρωτηριασμό ενός ακόμα ελεύθερου χώρου, που το μόνο που θα επιφέρει η κατασκευή χώρου στάθμευσης θα είναι επιπλέον κυκλοφοριακή συμφόρηση και πολλαπλάσια ρύπανση στην ήδη επιβαρημένη και πυκνοδομημένη Κυψέλη, έκανε λόγο ο κ. Γεροντάσιος, μέλος της Αγωνιστικής Επιτροπής των κατοίκων. Οι κάτοικοι μιλούν για ένα σχέδιο (κατασκευή πάρκινγκ) που δεν πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες κανενός, αφού τα ήδη υπάρχοντα πάρκινγκ στην περιοχή δεν λειτουργούν με πληρότητα λόγω του απαγορευτικού, για τις τσέπες τους, τιμήματος.
Παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, που μίλησε «για συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης ενός ακόμα ελεύθερου χώρου, εκ μέρους της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω δράσης και μεγαλύτερων μαζικών κινητοποιήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, οι καταστροφείς του οποίου φέρουν όνομα».
Γ.Σακ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: