Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ποιητικές φωνές και... σιωπές


Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στους ποιητές Λεονάρδο Βαλενστάιν, Νίκο Βαλλιανάτο, Μαρία Μαρκαντωνάτου και Φίλιππο Νικολόπουλο οργάνωσε το περιοδικό ΥΦΟΣ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 19.30 στο θέατρο Atelier Πάρνηθος στην Κυψέλη, Πάρνηθος 29.
Για το έργο των ποιητών μίλησε ο δημοσιογράφος Πάνος Αϊβαλής. Ποιήματα ανθολόγησαν και διάβασαν οι ποιητές και η ηθοποιός Ντίνα Ρίτσου.
Στο δεύτερο μέρος η Ντίνα Ρίτσου διάβασε ποιήματα μεγάλων ξένων ποιητών και ο Νίκος Βαλλιανάτος μίλησε για το έργο τους. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για το νόημα της ποίησης και τη σημασία της στο σύγχρονο κόσμο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, κατά την οποία έχει λάβει κεντρική θέση η έννοια του κέρδους
.........................................................

Σε μια πολυπληθή συνοικία, όπως η Κυψέλη, που οι άνθρωποι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, το περιοδικό ΥΦΟΣ προσπαθεί να συμβάλει μέσα από την ποίηση και γενικότερα τη λογοτεχνία, οργανώνοντας κάθε Τετάρτη εκδηλώσεις στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου Atelier Πάρνηθος ( Κυψέλη), Πάρνηθος 29, φέροντας κοντά φοιτητές, συνταξιούχους, αλλά και φίλους της ποίησης.
Έτσι, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 20.00 στο παραπάνω χώρο θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Άννας Μοσχονίδου με τίτλο «Ένας άγγελος να’ μουν».
Όσοι πιστοί της ποίησης προσέλθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: