Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Από τον σοσιαλισμό του Παπανδρέου στη βαρβαρότητα του ΔΝΤ

Από την Παρασκευή το βράδυ, η Ε.Ε. πήρε την πρωτοβουλία να συγκεκριμενοποιήσει τον μηχανισμό δανειακής υποστήριξης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί, όχι μόνο στο δανειακό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά και στις συνέπειες που αυτό είχε στο σύνολο της Ευρωζώνης. Το επιτόκιο δανεισμού μας από τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, σύμφωνα με σχετική συμφωνία αξιωματούχων της Ευρωζώνης, θα είναι κοντά στο 5%, όπως μετέδωσε το Reuters.

Είχε προηγηθεί η σημαντική υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Fitch. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, τα δάνεια προς την Ελλάδα θα είναι «σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο» των όρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όλο αυτό το διάστημα που οι Έλληνες πολίτες βομβαρδίζονταν με τα νέα από τις Βρυξέλλες, η Αθήνα ήταν απούσα, αφού κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος δεν τόλμησε να δηλώσει ούτε το αυτονόητο, πως δηλαδή η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα πράξει το καλύτερο δυνατόν για τα συμφέροντα της χώρας.

ΔΝΤ σημαίνει:
-Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
-Κατάργηση Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας
-Σκληρές μισθολογικές περικοπές και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
-Άγριες περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Παιδεία
-Εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις
-Εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

Γράφουν σχετικά:
Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Το κλειδί για να σπάσει ο κλοιός στον οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στους όρους δανεισμού.
Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Η προσφυγή στο ΔΝΤ εδράζεται στη σκέψη πως η ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε. είναι ανίκανες να αντιδράσουν.
Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: Η Ε.Ε. δέσμια του νεοφιλελευθερισμού.
Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Απόλυτα προβλέψιμες οι εξελίξεις του δράματος

*δείτε στο : www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: