Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει το αγωνιστικό παράδειγμα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών...Δελτίο Τύπου

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταδικάζει τη χτεσινοβραδυνή επίθεση των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη, τα οποία κάλεσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γαμπρίτσος, εναντίον των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που ζητούσαν να ακουστεί επιτέλους η φωνή τους. Ο άγριος ξυλοδαρμός προκάλεσε στον τραυματισμό εκπαιδευτικών, με δύο να καταλήγουν στο νοσοκομείο – εκ των οποίων ο Στάθης Κατσούλας, μέλος του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών, με κάταγμα στο πόδι.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει το αγωνιστικό παράδειγμα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που εμπνέει και θα βρει ανταπόκριση στις λαϊκές συνοικίες, τους χώρους των εργαζομένων και τη νεολαία. Καταγγέλλει τη διαρκή μαύρη προπαγάνδα των δημόσιων και ιδιωτικών σύγχρονων ΥΕΝΕΔ, που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία προσπαθώντας να καταργήσουν ακόμη και τη δυνατότητα των ανθρώπων να σκέφτονται.
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας χαιρετίζει τις πολύμορφες και αναπτυσσόμενες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου λαού και της νέας γενιάς, και καλεί σε παλλαϊκό μαζικό ξεσηκωμό για να μη βυθιστεί η χώρα στην εξαθλίωση και για να φύγει η παράνομη κατοχική κυβέρνηση-υπάλληλος των αρπακτικών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων ληστών.

4 Μάη 2010
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Τηλ. 210-6441745 * Φαξ 210-6430024 * Email info@koel.gr
* Ιστοσελίδα http://www.koel.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: