Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Στην Κυψέλη έγινε δολοφονική επίθεση αστυνομικών (καθ' υπόδειξη γνωστού χρυσαυγίτη) της περιοχής) κατά νεαρών Παλαιστινίων προσφύγων


Γύρω στις 18:30 σήμερα, πεζή περιπολία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκε βάναυσα σε τρεις μετανάστες, στο κέντρο της Κυψέλης.
Ο ένας από τους μετανάστες βρίσκεται αυτή την ώρα βαριά τραυματισμένος και αναίσθητος στη συμβολή των οδών Φωκίωνος Νέγρη και Χαιρωνείας 3 (λίγο πάνω από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης), όπου συγκεντρωμένος κόσμος καλεί σε συμπαράσταση. Άλλος ένας μετανάστης γλίτωσε ελαφρά τραυματισμένος, ενώ ο τρίτος τράπηκε σε φυγή. 
Ο βαριά τραυματισμένος νεαρός είναι Παλαιστίνιος, ηλικίας 19 χρονών. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, οι τρεις μετανάστες κάθονταν αμέριμνοι σε μικρή πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη, όταν η πεζή περιπολία των μπάτσων τούς πλησίασε και τους ζήτησε να την ακολουθήσουν. Οι αστυνομικοί παρέσυραν τους μετανάστες στο στενό της οδού Χαιρωνείας, μακριά από τον κόσμο στη Φωκίωνος Νέγρη, όπου τους επιτέθηκαν με αγριότητα, χωρίς καν να τους ζητήσουν χαρτιά!
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε προ ολίγου με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου καλούνται να παραστούν δικηγόροι. Οι αυτόπτες μάρτυρες κατευθύνονται αυτή τη στιγμή προς το αστυνομικό τμήμα της οδού Θύρας 22 για να καταγγείλουν την επίθεση.
Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η επίθεση των αστυνομικών έγινε καθ' υπόδειξη γνωστού χρυσαυγίτη της περιοχής, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον τόπο του συμβάντος και κάνει κήρυγμα στους κατοίκους για την "ανάρμοστη" συμπεριφορά της αστυνομίας!

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_2734.html



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η αλητεία στο απόγειό της... με θύματα νέα και ταλαιπωρημένα παιδιά από την Παλαιστίνη... γιατί ειδικά Παλαιστίνιοι; Απορίας άξιον αυτό... 
Κυνηγημένοι λοιπόν από τους άλλους ημιάγριους εκεί που αφού τους πήραν τη γη τους έχουν υπό συνεχή διωγμό.... ήρθαν εδώ ως φίλοι μας και κινδυνεύουν από τους αλιτήριους φασίστες... με την επίσημη ανοχή της καταρρέουσας κυβέρνησης και των οργάνων της.... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: