Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Το ελληνικό κράτος καταδικάζει τους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες στην πείνα και την εξαθλίωση
Ανακοίνωση προς τον Ελληνικό λαόΤο ελληνικό κράτος καταδικάζει τους μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες στην πείνα και την εξαθλίωση.
Πρόκειται για το στρατόπεδο μεταναστών του Λαυρίου που εδώ και καιρό οι μετανάστες κυριολεκτικά ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και πείνας. Περίπου 300 μετανάστες ζουν στο στρατόπεδο το οποίο τροφοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και τον Ερυθρό Σταυρό. 

Οι εργαζόμενοι του στρατοπέδου πρόσφατα προχώρησαν σε απεργία γιατί εδώ και 7 μήνες είναι απλήρωτοι. Εμείς ως μετανάστες υποστηρίξαμε την απεργία των εργαζομένων και θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την δικαίωση τους.
Οι εργαζόμενοι ύστερα από μια σειρά συναντήσεις έχουν αποφασίσει να γυρίσουν στην εργασία τους. Όμως το κράτος, έχει κόψει την τροφοδοσία του στρατοπέδου και έτσι έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα σίτισης. Καταρχήν υπάρχουν 70 παιδιά, μωρά και άρρωστοι.

Ως μετανάστες κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις προς τους υπεύθυνους από τους οποίους δεν έχουμε πάρει καμία θετική απάντηση.
Καλούμε την κοινή γνώμη, τις οργανώσεις, τα κόμματα και τους μαζικούς φορείς να δείξουν τις ευαισθησίες τους για την λύση του προβλήματος Προς την κοινή γνώμη
.
Κούρδοι και Τούρκοι μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: