Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κυνική ομολογία Ντάισεμπλουμ σε πλήρη αντίθεση με τα παραπλανητική εικόνα για το δημοψήφισμα, που προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη η αντιπολίτευση και οι εγχώριοι υποστηρικτές του ΝΑΙ στη λιτότητα και στα μνημόνια. «Το δημοψήφισμα ουσιαστικά γίνεται για το εάν αν οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να δεχθούν επώδυνη λιτότητα» ανέφερε στο πρακτορείο Dow Jones, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Μπορούμε να Αντισταθούμε είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να ξεφύγουμε από την υποδούλωση. Σηκώστε το κεφάλι ψηλά μην φοβάστε δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Οι δανειστές είδατε είναι εντελώς αδίστακτοι, είδατε η κυβέρνηση τους έδινε ότι ζητούσαν κι αυτοί ζητούσαν ακόμη περισσότερα έφθασαν στο σημείο να μας βάλουν φόρο στα βασικά είδη ανάγκης για να μην φορολογήσουμε το τζόγο και τις πολυεθνικές τους εταιρείες, ζητούν να κόψουμε τις αμυντικές δαπάνες για να μην μπορούμε να σηκώσουμε τα αεροπλάνα μας κι οι Τούρκοι να αλωνίζουν το Αιγαίο, οι Γερμανοί ζητούν να διπλασιάσουμε το ΦΠΑ στα νησιά μας για να πάει ο κόσμος στα ξενοδοχεία τους που έχουν εξαγοράσει στα παράλια της μικράς Ασίας, ζητούν να κόψουμε τις συντάξεις εντελώς ζητούν να μας συνθλίψουν γιατί τολμήσαμε σηκώσουμε κεφάλι στην οικονομική κατοχή των Γερμανών. 

Μας έδιναν επιδοτήσεις να ξεριζώσουμε τα δένδρα μας τα αμπέλια μας, και δεν σας μιλά κάποιος άσχετος η πρώτη μου δουλειά ήταν διευθυντής στην ένωση γεωργικών συνεταιρισμών Αρκαδίας, για να μας πουλούν τα προϊόντα τους, φθάσαμε σε σημείο να μην παράγουμε τίποτα.
Αν ψηφίσετε ΝΑΙ θα φθάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις στα 300 ευρώ, αυτό θέλουν μας θέλουν είλωτες. Γιατί μας δάνειζαν τόσα χρόνια αφού έβλεπαν ότι δεν θα τα επιστρέφαμε; είναι σαν τον τοκογλύφο που δανείζει κάποιον που ξέρει ότι δεν θα του τα επιστρέψει για να του πάρει στο τέλος το σπίτι, το χωράφι, ή να τον έχει είλωτα.
Ξυπνήστε δείξτε ωριμότητα, δείξτε υπευθυνότητα, μην κοιτάτε το εγώ σας, μην βγάζετε έξω τις καταθέσεις σας, μην κοιτάτε πως θα ζήσετε εσείς και να πεθάνει η χώρα σας. Αυτή η συμπεριφορά είναι σαν το καρκινογόνο κύτταρο που αποσκοπεί να γιγαντωθεί και να πεθάνει το σώμα στο οποίο βρίσκεται και στο τέλος βέβαια πεθαίνει κι αυτό. Αυτό πάθαμε κι εμείς. Σβήστε το εγώ σας, κοιτάτε το κοινό καλό τι να το κάνω αν σώσω πέντε ευρώ που έχω βγάζοντας τα έξω, στερώντας την χώρα μου από αίμα και αφήνοντας το παιδί μου χωρίς δουλειά.
Σοφά δώσατε σε όλους που μας οδήγησαν εδώ ένα μεγάλο μάθημα δώστε ένα πιο δυνατό φθάνοντας το ΟΧΙ στο 80%, θα δείτε τότε οι δανειστές μας πως θα υποκύψουν και θα μας κάνουν και τεμενάδες.
Θα χρειασθούν θυσίες τα αγαθά που έχουμε τα αποκτήσαμε με δανεικά, ας τα κρατήσουμε, ας πάψουμε να καταναλώνουμε εισαγόμενα, ας αγοράσουμε τα Ελληνικά, ας παράγουμε αυτό θα μας σώσει. Ας κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ ας τους δημιουργήσουμε δουλειά εδώ, 
Έχουμε την πιο όμορφη χώρα στον κόσμο, έχουμε το πιο έξυπνο και το πιο μορφωμένο δυναμικό στον κόσμο, ας το αξιοποιήσουμε μας αξίζει καλύτερη τύχη. Ξυπνήστε όλοι, δεν μας σώζει τίποτα αν δεν παράγουμε, για να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση χρειάζεται το λαό δίπλα της, δεν το καταλαβαίνετε ότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο και οι δανειστές ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι, ξυπνήστε βοηθήστε τη. Μην κοιτάτε το εγώ σας προδίδοντας τη χώρα σας και το μέλλον των παιδιών σας. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουμε το μάρμαρο ας στριμωχτούμε τώρα για να περάσουν τα παιδιά μας καλύτερα. Στηρίξτε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί να μας ελευθερώσει από τα δεσμά ξυπνήστε, κανείς δεν θα μας δώσει να φάμε αν δεν παράγουμε, αν δεν έχουμε εθνική αξιοπρέπεια. Αυτή που μας οδήγησαν εδώ αυτοί που έπαιρνα μίζες από τους Γερμανούς, δεν μπορούν να μας βγάλουν από το τέλμα που μας έβαλαν, σας έγραφα στο άρθρο θέλουμε νέους αδιάφθορους, τους κερδίσαμε ας τους κρατήσουμε και δεν χρειάζεται να ακούμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ που αναθάρρησαν και έκαναν σαν λυσσιασμένα σκυλιά χθες για να ξαναέλθουν στην εξουσία και να μας έχουν υπόδουλους κι εμάς και τα παιδιά μας αιωνίως. 
Αν ψηφίσεται ΝΑΙ τότε η κυβέρνηση μας δεν θα μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτα θα μας επιβάλουν τα πάντα. Ανεξάρτητα τι ακολουθείτε πολιτικά είναι το συμφέρον όλον μας είναι η κυβέρνηση να είναι δυνατή για να πετύχει καλύτερη διαπραγμάτευση, για αυτό ζήτησε η κυβέρνηση το δημοψήφισμα. 
Μην σας φοβίσουν είναι αδύνατο να χάσετε τις καταθέσεις σας οι τράπεζες πρόσφατα πέρασαν stress test, έχουμε 120δισ ELA (δάνειο από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και 120 δισ καταθέσεις αλλά από την άλλη έχουν δωθεί 205 δισ δάνεια τα οποία στην πλειονότητα εξυπηρετούνται και οι τράπεζες έχουν 75 δισ ευρω ίδια κεφάλαια, και να θέλουν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, στην Κϋπρο έγινε κούρεμα διότι οι τράπεζες δεν ειχαν κάν ίδια κεφάλαια. Μην σας φοβίζουν τα ΑΤΜ, μερικοί συνταξιούχοι τους πειράζουν τα ΑΤΜ, αν ψηφίσουν ναι θα τους κόψουν το ΕΚΑΣ θα τους πετσοκόψουν την ΄συνταξη και με ανοιχτες τις τράπεζες δεν θα εχουν τίποτα για να πάρουν. ¨Οταν ο αντίπαλος σας προτίνει να ψηφίσετε να έχετε λογική να κρίνετε, όταν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση λένε να ψηφίσουμε ναι για να ξανελθουν στην εξουσία για να κάνουν χειρότερα, συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς, έχετε νου να κρίνετε, σκεφθείτε με το ναι παραδίνεστε άνευ όρων.
Η κυβέρνηση θέλει Ευρώ και μόνο Ευρώ φαίνεται από όλες τις κινήσεις, δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ, ούτε εμείς θα φύγουμε μην σας φοβίζει αυτό, Είδατε ο καθηγητης Λαμπαβίτσας που έιναι υπερ της δραχμής τον έχουν απομονώσει και που είναι καθηγητής δεν τον εχουν βάλει ούτε σε οικονομική επίτροπή, ξυπνήστε μην ακούτε τι σας λένε, αυτή που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και θελουν να επανέλθουν για να μας αποτελειώσουν. 
Οι Δανειστές έκλεισαν τις τράπεζες, κόβοντας την χορηγγία ρευστότητας, σκεφθείτε γιατί το έκαναν, δεν σκέφθεικαν εσάς, ήθελαν να σας εκβίασουν, να σας τρομοκρατήσουν να ψηφίσετε ναι, για να μας έχουν αιωνίως υποταγμένους, αντισταθείτε, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΑς ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΑΤΜ, ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΖΕΙς ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΟΣ.
Οι ξένοι συνεποικουρούμενοι με αυτές που μας έφθασαν σε αυτή την κατάσταση θέλουν να ρίξουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και να μας υποτάξουν μόνιμα στους δανειστές αντισταθείτε δείτε τι συμβαινει ανοίξτε τα μάτια σας. 

Ψηφίζοντας ΟΧΙ στηρίζεται τον εαυτό σας, τα παιδιά σας, την κυβέρνηση να συνεχίσει την διαπραγμάτευση, πρέπει όλοι να στηριχθούμε πίσω της, είναι ντροπή για αυτούς που μας οδήγησαν εδώ να σαμποτάρουν την κυβέρνηση που με το δημοψήφισμα, μας θέλει να βάλουμε πλάτη στην διαπραγμάτευση.

Μην ακούτε τα μεγάλα κανάλια ανήκουν σε αυτούς που τα συμφέροντα είναι ενάντια σε αυτά του απλού πολίτη μην τρομοκρατήστε ήδη το 90% των ανθρώπων που μιλώ θα ψηφίσουν όχι, θα αντισταθούν στην υποδούλωση μας στους Γερμανούς, οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός και θα είμαστε η πρώτοι που θα αντισταθούμε στην Γερμανική κατοχή που πάει να παγιωθεί στην Ευρώπη, αν ξεσηκωθούμε εμείς θα ξεσηκωθεί κι η Ισπανία, και η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία τότε η οικονομική και νομισματική πολίτική στην Ευρώπη θα γίνει πιο επεκτατική, θα δοθούν χρήματα στο λαό, θα δούμε φως, Αντισταθείτε, το οφείλουμε στα παιδιά μας, σε όλη την Ευρώπη. 
Η κυβέρνηση περιμένει το ΟΧΙ για να ξεκινήσει από Δευτέρα διαπραγματέυσεις και να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. 
Καθένας φαίνεται από έργο του, το ψέμα οδηγεί τους ανθρώπους στο σκοτάδι εκεί που ανήκει. Θα δείτε ολοι αυτοί που λένε ψέματα στον Ελληνικό Λαό θα εξαφανιστούν δεν θα τους ξαναδείτε στη Βουλή σε επόμενες εκλογές και πρώτο πρώτο τον Σαμαρά μια φορά προδότης πάντα προδότης, η Γεννηματά ακόμη χειρότερα το κόμμα το οποίο ψήφιζα παλιά θα εξαφανιστεί από τη βουλή, το σε ποτάμι τώρα που ο Λαός κατάλαβε ότι έχει έλθει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών δεν θα ξαναμπεί στη βουλή, διότι λένε ψέματα. 
Κυνική ομολογία Ντάισεμπλουμ σε πλήρη αντίθεση με τα παραπλανητική εικόνα για το δημοψήφισμα, που προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη η αντιπολίτευση και οι εγχώριοι υποστηρικτές του ΝΑΙ στη λιτότητα και στα μνημόνια. «Το δημοψήφισμα ουσιαστικά γίνεται για το εάν αν οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να δεχθούν επώδυνη λιτότητα» ανέφερε στο πρακτορείο Dow Jones, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Κανενας νοήμων άνθρωπος αν δεν είχε παραπλανηθεί δεν θα ήταν με το ναι. Είναι δυνατόν να ψηφίζουν να τους βάλουν πιό σκληρα μετρα; Είναι δυνατον να ψηφιζουν ναι νατους κοψουν την σύνταξη; Είναι δυνατόν να του λένε δεν θα φορολογήσω τους πλουσίους και θα διπλασιασω σχεδόν το ΦΠΑ στα είδη πρώτης αναγκης, ΟΧΙ μονο με τα ψέματα και το φόβο ψηφιζει καποιος ναι τον απειλούν μην χάσει τα λεφτα του, δεν θα τα χάσει κι εξηγώ γιατί, του λένε οτι τελειωσαν οι διαπραγματευσεις ειναι ψέματα. Η Ευρωπη έχει και κανονες δεν μπορούν να συμβούν αυτά, μονο οι παραπλανημενοι και οι φοβισμένοι ψηφιζουν ναι, το έρωτημα δεν είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη ολοι θέλουμε την Ευρώπη και το ευρώ, το ερώτημα είναι αν δέχεστε άνευ όρων την παράδοση μας στους δανειστές ή όχι αυτό είναι το ερώτημα. 
Το ψέμα είναι σκοτάδι σαν άνθρωποι είμαστε ψυχές είμαστε φως, λένε ψέματα στον Ελληνικό λαό, τόσα χρόνια ζούσαμε στη μέσα στον ψέμα, στο εγώ την αρπαγή, σας το έγραψα πριν μερικά χρόνια, ότι πρέπει να βγάλουμε πατριώτες άφθαρτους, τους βγάλαμε κι ολα τα κέντρα εξουσίας συνεργαζόμενοι με τους οικονομικούς κατακτητές μας θέλουν να τους βγάλουν από τη μέση, δεν το βλέπετε. Οι άνθρωποι είναι υπέρ του ευρώ, και μόνο υπέρ του ευρώ το δημοψήφισμα δεν είναι ευρώ η δραχμή όλοι οι παραπάνω μας λένε ψέματα, σηκώστε το κεφάλι ψηλά, θα νικήσουμε θα μείνουμε και στην Ευρώπη, άλλωστε εμείς είμαστε η καρδιά της και στο ευρώ. Οι δανειστές δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα όταν μιλήσει ο λαός και πει ένα βροντερό όχι θα διαπραγματευθούν, όταν δουν τη γενναιότητα του Ελληνικού λαού θα κάνουν πίσω, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. 
Είμαστε ψυχές, δεν είμαστε υποζύγια να μας σέρνουν εδώ κι εκεί. Είμαστε ψυχές και πρέπει να λέμε την αλήθεια, να μην κοιτάμε το εγώ μας, να κοιτάμε την πατρίδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι βλέπω ότι οι πλειονότητα του Ελληνικού λαού αντιστέκεται σε ολη αυτή τη λάσπη το ψέμα που λένε ολοι αυτοί που μας έφεραν εδώ συνεργαζόμενοι με τους έξω, οι οποίοι βλέποντας την ψυχή, την γενναιότητα του Ελληνικού λαού κάμπτονται, Ψυχραιμία αδέλφια θα νικήσουμε, θα αλλάξουμε τη χώρα μας θα αλλάξουμε την Ευρώπη. 
Έχουμε ανθρώπους άφθορους ας σταθούμε δίπλα τους, καλύτερα να κάνουν λάθη και να είναι αγνοί παρά να είναι έμπειροι και λαμόγια. Οι προηγούμενοι είχαν πείρα αλλά ήτα ασυνείδητοι, μόνο ένας ασυνείδητος υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του για να περνά καλά. Σηκώστε το κεφάλι ψηλά αντέξτε τις απειλές την προπαγάνδα, θα νικήσουμε, όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν λέω ποτέ ψέματα, γνωρίζουν ότι βλέπω τι γίνεται γνωρίζουν ότι πέφτω μέσα σε ότι λέω, το άρθρο πως θα σώσουμε τη χώρα μας το έγραψα χρόνια πριν κι όμως έπεσα με σα στο τι ακολούθησε το ίδιο και τώρα εμπιστευτώ τε με σας μιλώ με την ψυχή αλλά και έχω τις γνώσεις (μεταπτυχιακά, οικονομικός αναλυτής, εμπειρία σε πολυεθνικές) για να βλέπω τι γίνεται και τι θα γίνει), τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, χρειάζεται αγώνας ακόμη και να μείνουμε νηστικοί, αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε την ελευθερία μας την αξιοπρέπεια μας, την ευημερία μας, το μέλλον των παιδιών, αξίζει να αντισταθούμε στην υποδούλωση διαβάστε το θούριο του Ρήγα Φεραίου
Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά, 
μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, 
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.
Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά, 
να φεύγωμ’ απ’ τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, 
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.
Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς, 
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, 
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.
Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά.
Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς
ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς.
Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει, 
κι αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιει.
Ελάτε με έναν ζήλον, σε τούτον τον καιρόν, 
να κάμωμεν τον όρκον, επάνω στον σταυρόν.
Όσοι απ’ την τυραννίαν, πήγαν στην ξενιτιά
στον τόπον του καθ’ ένας, ας έλθει τώρα πια.
Και όσοι του πολέμου, την τέχνην αγροικούν
Σας κράζει η Ελλάδα, σας θέλει, σας πονεί, 
ζητά την συνδρομήν σας, με μητρική φωνή.

Είμαι πάντα δίπλα σας για να πετάξουμε από υγεία και χαρά και να οδηγηθούμε εμείς και η πατρίδα μας στο φως.
Στην ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr θα βρείτε άπειρα άρθρα που θα σας βοηθησουν να πετάξετε από υγεία και χαρά. 
Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος
Συγγραφέας Spiritual Healer

τηλ: 6977349766, 6909193329, 210-3387000, (όταν είμαι Κύπρο 99260081), Facebook: Alexis Fotopoulos, Αλέξης Φωτόπουλος ή Alexios Fotopoulos-b, ομάδα: "Έτσι Γίνεται το Θαύμα"

   Δείτε και το άρθρο :  

Ενωθείτε Ελληνίδες και Έλληνες και δεν πρόκειται να μας νικήσουν όλοι οι άνθρωποι στη γη κι μαζευτούν όπως μας λέει ο Ηρόδοτος,

στο: http://ermis-logios.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: