Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

3ος Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει τον Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών, το Σάββατο, 12 Απριλίου.Ο αγώνας, όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού Αττικής και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διατρέξουν λόφους, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, μικρούς και μεγάλους υγροτόπους παρατηρώντας και καταγράφοντας τον «αττικό κόσμο των πουλιών». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών.
Παρά το γεγονός ότι οι φυσικές περιοχές της Αθήνας έχουν πλέον περιοριστεί δραματικά, σε κάποιες γωνιές του Λεκανοπεδίου η φύση, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί όπως παλιά. Αυτές οι οάσεις ζωής θα εξερευνηθούν με ψυχαγωγικό τρόπο, την παρατήρηση πουλιών (birdwatching).
Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το συνημμένο κανονισμό ή επικοινωνήστε με το Γραφείο Επικοινωνίας της Ε.Ο.Ε. στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»:
Τηλ. / Fax: 210 23 16 977, e-mail: park@ornithologiki.gr
Δείτε επίσης: Κανονισμός Αγώνα
http://www.ornithologiki.gr/gr/hos/show_article.php?artID=271&locale=gr