Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τι μπορείς να κάνεις για τις φυλακισμένες Ελεώνα Θήβας

filaki
Η Φυλή των Φίλων συντονίζει συγκέντρωση υλικών αγαθών και ενημερωτικό πάνελ για τις κρατούμενες στις Γυναικείες Φυλακές, τις μωρομάνες και τα παιδιά τους (ηλικίας μέχρι 3,5 ετών), στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας.Εκεί βρίσκονται συνολικά 450 γυναίκες και 21 παιδάκια ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι 3,5 ετών (ο νόμος προβλέπει την παραμονή των παιδιών μέχρι την ηλικία των 3 ετών με τις μητέρες τους, ώστε να μη βιώνουν αποχωρισμό στην πρώιμη ηλικία).

Το κοινό θα ενημερώσουν: η Χαρά Κουτσομιχάλη, Δ/ντρια Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, η Νίκη Μουσχή, κοινωνική λειτουργός στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας, η Φωτεινή Μηλιώνη, δικηγόρος/εγκληματολόγος, από την ΕΠΑΝΟΔΟ (Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων) και ο Ανδρέας Κρεμμύδας, από το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ/ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (Θεραπευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Οι ανάγκες των κρατουμένων και των μικρών παιδιών σε υλικά αγαθά που συγκεντρώνουμε μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 περιλαμβάνουν:

Είδη Ατομικής Καθαριότητας, όπως σκόνη πλυσίματος για το πλυντήριο και για το χέρι, μαλακτικό πλυσίματος, σαμπουάν σώματος, σαμπουάν μαλλιών, σερβιέτες, ενυδατικές κρέμες σώματος, παιδικά σαμπουάν, παιδικές κρέμες σώματος, παιδικά πάμπερς σε όλα τα μεγέθη.
Κούνιες, κρεβατάκια, πάρκα (δεύτερο χέρι-σε καλή κατάσταση)
Παιδικό Ρουχισμό για ηλικίες κάτω των 4 ετών.
Παραμύθια για Νήπια κάτω των 4 ετών.
Παιχνίδια επιτραπέζια και Βιβλία για μεγάλους.
Παιχνίδια χώρου Παιδότοπου για κοινόχρηστη χρήση των νηπίων.


Οι Φίλοι οργανώνουν με δικά τους αυτοκίνητα τη μεταφορά των υλικών αγαθών στο Κέντρο Κράτησης Ελεώνα Θήβας, όπου και θα τα παραδώσουν την επόμενη μέρα (Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρες 17:00-20:00). Την ημέρα αυτή θα παιχτεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της φυλακής η Θεατρική Παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από την ομάδα Πείρα(γ)μα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο εμψύχωσης στις κρατούμενες από τη θεατρική ομάδα.

Επίσης, όσοι φίλες και φίλοι είναι Εικαστικοί, Παιγνιοθεραπευτές, Μουσικοί, Παραμυθάδες και όποιας άλλης ειδικότητας για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση και επιμόρφωση, μπορούν να το δηλώσουν την ημέρα της συνάντησής μας στο ΧΥΤΗΡΙΟ και να συζητήσουμε τη διαθεσιμότητα και τη δυνατότητα για μια πιο τακτική παρουσία και προσφορά της Φυλής των Φίλων στις Γυναικείες Φυλακές και μετά από αυτή τη δράση Αλληλεγγύης.
ΠΟΥ:    Πολυχώρος ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44, Γκάζι.
ΠΟΤΕ: Η συγκέντρωση των αγαθών ξεκινάει τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, ώρες 17:00-21:00, συνεχίζεται την Τρίτη 9 Ιουλίου 17:00-21:00 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 10 Ιουλίου από τις 15:00. Το ενημερωτικό πάνελ θα λάβει μέρος την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 18.30.

_______________________
http://www.protagon.gr
Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...
Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=52641:ti-mporeis-na-kaneis-gia-tis-fylakismenes-eleona-thivas&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz2YRDZ2FCV