Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σταμάτησε μετά 60 μέρες ο δήμαρχος Κορτζίδης

Με την παραδοχή ότι μια μάχη χάθηκε αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης ανακοίνωσε χθες με ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες τη διακοπή της απεργίας πείνας που ξεκίνησε 60 μέρες πριν, ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτης.
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ενταθεί οι εκκλήσεις για διακοπή της απεργίας, με βάση τη λογική ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία του Χρ. Κορτζίδη. Στην επιστολή του, ο ίδιος σημειώνει πως «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου η συντριπτική πλειονότητα όσων συμμετείχαν ενεργά ή στήριξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον αγώνα μας εκτιμούν ότι η συνέχισή του με αυτή τη μορφή δεν έχει να προσφέρει κάτι».
Ο δήμαρχος Ελληνικού ανακεφαλαιώνει τους λόγους που τον έφεραν σε σύγκρουση με το σχέδιο συνένωσης των δήμων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το φάρμακο για τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση στους δήμους δεν είναι η δημιουργία μεγαλύτερων ούτε οι μηχανισμοί ελέγχου που κάθε φορά στήνει και ενισχύει μια κεντρική εξουσία διεφθαρμένη ώς το μεδούλι».
«Το οξυγόνο», συνεχίζει, είναι «η γενναία αύξηση των πόρων τους οποίους διαχειρίζονται», «η καλύτερη στελέχωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και όχι το λιγότερο και χειρότερα αμειβόμενο προσωπικό». Εξαγγέλλει, τέλος, οργάνωση νέας παράταξης στον ενιαίο πλέον δήμο (με την Αργυρούπολη) και συνέχιση του αγώνα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Α.Χ.
*από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία, Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 "