Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ -

\
-ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΟΜΟΝΟΙΑ,ΣΤΑΔΙΟΥ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ,ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


-ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ-
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ,ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚΑΤ.ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ  



http://prezatv.blogspot.com/2011/10/1-19-10-2011.html

Ανοιχτή πόλη: “πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω”


Πολιτική επιστράτευση, ή αλλιώς ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέρμα...

— Δημοσιεύτηκε 19/10/2011
Η κυβέρνηση, αφού δεν κατάφερε να επικρατήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, αφού δεν πέρασαν οι εκβιασμοί προς τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΠΟΕ- ΟΤΑ , αφού κατέρρευσε η προσπάθεια να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συνεργεία και στο στρατό, προχώρησε, με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Η πολιτική επιστράτευση, οι φωνές για ιδιωτικοποίηση της περισυλλογής των απορριμμάτων, καθώς και οι εκβιασμοί για  μεταφορά αυτής της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια, δείχνουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο μιας κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει παση θυσία την υλοποίηση πολιτικών βιασμού μιας ολόκληρης κοινωνίας, που θέλει να εξυπηρετήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που θέλει την αυτοδιοίκηση χειραγωγούμενη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης αποτελεί το μακρύ χέρι αυτών των σχεδίων, γίνεται προπομπός αυτών των μέτρων, κινδυνολογεί και αναλαμβάνει εργολαβικά  την  βρώμικη δουλειά  κατά των εργαζομένων, καταφεύγοντας σε μηνύσεις και αγωγές.  

Η Ανοιχτή πόλη καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου της Αθήνας και στο αίτημα τους “πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω”. Τους καλεί   να συνεχίσουν των αγώνα τους, που είναι και κοινωνικά δίκαιος και πολιτικά επιτρεπτός.