Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Και οι Ιταλοί συμπαρίστανται στον αγώνα μας

TUTTI IN PIAZZA SYNTANGMA CON THEODORAKIS, GLEZOS E IL POPOLO GRECO (Όλοι στην πλατεία Συντάγματος με το Θεοδωράκη, το Γλέζο και το λαό της Ελλάδας).




Φίλοι και φίλες,
Στον αγώνατης Ελλάδας και του Μίκη Θεοδωράκη, δε συμπαρίστανται μόνο οι Έλληνες αλλά και οι Ιταλοί!

Απόδειξη, το event που δημιούργησαν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook που φέρει τον τίτλο: TUTTI IN PIAZZA SYNTANGMA CON THEODORAKIS, GLEZOS E IL POPOLO GRECO (Όλοι στην πλατεία Συντάγματος με το Θεοδωράκη, το Γλέζο και το λαό της Ελλάδας).

Ιδού το συνοδευτικό κείμενο της εκδήλωσης:

Jean-Claude Junker ha dichiarato: «Non basta», il governo greco deve impegnarsi per un nuovo taglio di 325 milioni di euro.
La Grecia è in agonia, ma all’Europa non basta. Eppure è chiaro che se al Paese non viene permesso di crescere il risanamento dei suoi conti pubblici è impossibile. Il Parlamento si sta sfaldando, nessuno se la sente di votare il nuovo Memorandum.

Intanto, il grande musicista Mikis Theodorakis e Manolis Glezos, l’eroe della Resistenza greca che nel maggio del 1941 tolse la bandiera tedesca dall’Akropoli, lanciano un appello:
«Invitiamo tutti voi in piazza Syntagma domenica 12 febbraio. Tutti, da ogni angolo della Grecia, raduniamoci fuori dal Parlamento per pretendere che non venga firmata la nostra condanna a morte, ossia l’approvazione del nuovo accordo di prestito.
Tutti insieme, insieme a noi, domenica a Syntagma, per fermare questo tradimento».

Tutti insieme uniamoci e riuniamoci tutti in questa piazza virtuale per sostenere la Grecia.
Aderite e diffondete!

Ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, δικήρυξε: "Δεν αρκεί", η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κουρέψει 325 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ελλάδα είναι σε αγωνία αλλά η Ευρώπη δεν ανταποκρίνεται. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πώς στη χώρα δεν επιτρέπεται να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. Η ελληνική βουλή βρίσκεται υπό διάλυση, ενώ κανείς δε θέλει να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εν τω μεταξύ, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος, ο ήρωας της ελληνικής αντίστασης που το Μάιο του 1941, κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, εξέδωσαν μία ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή
για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία!

Επικολήστε και διαδώστε.

Η διεύθυνση του event είναι η εξής: http://www.facebook.com/events/321666801213113/
ITALIANI_MIKI.bmpITALIANI_MIKI.bmp
3841 K   Προβολή
Αλεξάνδρα-Μαρία Τράγκα a.tragka@gmail.com