Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Κάθε Σάββατο ραντεβού στην Καραβία 23 και Πατησίων στη βιολογική αγορά των βιοκαλλιεργητών

petros aivalis φωτογραφίες


     Οι βιολογικές αγορές της Αθήνας   
Ξεκίνησαν πριν από είκοσι χρόνια και πλέον αποτελούν απαραίτητο εβδομαδιαίο σταθμό όσων επιλέγουν αγνότερες, εποχικές τροφές.

«Ο αυτοδιαχειριζόμενος αυτός φορέας» μου εξηγεί η βιοκαλλιεργήτρια και αντιπρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Τσακίρη, «ενώ κλονίστηκε τα τελευταία χρόνια από την κρίση, σταθεροποιήθηκε σε καλά επίπεδα και λόγω του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των βιοκαλλιεργητών που έριξε τις τιμές αλλά και λόγω της στροφής ορισμένων καταναλωτών στο αγνό, φρεσκότερο, εποχικό και θρεπτικό τρόφιμο».

                       Η κα Δήμητρα επί τω έργω....                         

δείτε περισσότερα εδώ