Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Από την Πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη


Βίντεο 

Η χθεσινή πανελλαδική απεργία ήταν μια ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνατότητες των συντρόφων του «Βαθύ Κόκκινο». Το αποτέλεσμα θα το θεωρήσουμε θετικό. Σύντροφοι έκαναν μαραθώνιο «ζωντανό» πρόγραμμα στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό, άλλοι έβγαλαν φωτογραφίες της κινητοποίησης, πήραμε συνεντεύξεις από συνδικαλιστές και τελικά τώρα φτιάξαμε δυο βίντεο –το ένα ανεβάζουμε τώρα, το δεύτερο αύριο- με τα όσα διαδραματίστηκαν σ’ αυτή την απεργία.
Τις επόμενες μέρες και αφού έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρ/σ μας –ερέθισμα η αποδοχή που είχε αυτή η προσπάθεια μας- θα αναρτήσουμε τις καθημερινές προγραμματισμένες «ζωντανές» εκπομπές. Το επόμενο βήμα μας είναι να βγάζουμε σε συγκεκριμένη ώρα καθημερινά δελτίο ειδήσεων. 


_____________________________
*από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_27.html

Σε διάλυση το βρεφοκομείο Αθηνών...


Χωρίς κονδύλια και εργαζόμενους, κυβέρνηση και δήμος οδηγούν ...

Σχέδια για την οριστική διάλυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου του δήμου Αθηνών εξυφαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, με όλα όσα έρχονται στη δημοσιότητα από την πρόεδρο του οργανισμού κ. Ηλιοπούλου. Στόχος η υλοποίηση της τροϊκανής κυβερνητικής γραμμής του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη μεταφορά του κόστους λειτουργίας στους πολίτες.
Το σχέδιο για το βρεφοκομείο Αθηνών καλύπτεται κάτω  από τον μανδύα της «συνεταιριστικής οικονομίας» και της «λαϊκής βάσης» για να χρυσώσει το χάπι στους εργαζομένους-συμβασιούχους που απολύθηκαν από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Η υποτιθέμενη «προοδευτική» μεταρρύθμιση, θα συνοδεύεται από τη σταδιακή απόσυρση του δήμου από την οικονομική στήριξη των παιδικών σταθμών, οδηγώντας σε μείωση μισθών, αύξηση των τροφείων και «κοινωνικό αυτοματισμό» μεταξύ γονέων και εργαζομένων. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις και η ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί να είναι η λύση στην ανθρωπιστική κρίση στη πόλη. Δεν μπορεί να είναι η απάντηση για μια δημόσια παιδαγωγική προσχολική εκπαίδευση.
Η Ανοιχτή πόλη επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΔΡΑΣΗ) και ζητά να σταματήσουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια για το βρεφοκομείο και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.  Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία και τους πολίτες να αντισταθούν στα νέα δημοτικά χαράτσια. Στον αγώνα αυτό θα είμαστε μαζί. Η αντίσταση και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος που μας απομένει.
__________________________________________________
AΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ - — Δημοσιεύτηκε 19/09/2012