Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τρία πλοία από το Ηράκλειο ενάντια στα χημικά

Τρία πλοία από το Ηράκλειο ενάντια στα χημικά

Τρία πλοία αναχωρούν από το Ηράκλειο για τα Χανιά και στη συνέχεια για το χώρο όπου θα επιχειρηθεί η υδρόλυση των χημικών από το Cape Ray
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ηρακλείου αναφέρονται:
«Από τις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η έναρξη του εγχειρήματος για την εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο.
Εμείς που εδώ κι επτά μήνες αγωνιζόμαστε για να μην πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα δεσμευτήκαμε απέναντι στους συντοπίτες μας, απέναντι στον Κρητικό αλλά και τον Ελληνικό λαό και βέβαια απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς, όπως εξάλλου αναφέραμε σε κάθε εκδήλωσή μας, στο Αρκάδι, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη, ώστε η Μεσόγειος να γίνει μια θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού.
Σήμερα,  μετά από πολύ μεγάλες προετοιμασίες και επίπονες προσπάθειες, σε συνδυασμό με τα συντονιστικά των υπολοίπων νομών της Κρήτης  αποφασίσαμε την εν πλω διαμαρτυρία και την προσπάθεια προσέγγισης του M/V Cape Ray, πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού που εκτελεί σήμερα το ‘’πείραμα της Μεσογείου’’ Νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τρία σκάφη συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους της Πρωτοβουλίας ‘’Ένα Καράβι για τη Γάζα’’. Σε αυτά θα επιβιβαστούν οι δικοί μας εθελοντές συναγωνιστές, εθελοντές καπετάνιοι, εθελοντές δημοσιογράφοι, εθελοντές γιατροί, Ιταλοί συναγωνιστές από το συντονιστικό της Καλαβρίας.
Έχουμε όλοι συνείδηση ότι αυτό το εγχείρημα δεν είναι εύκολο.
Μετά τα παραπάνω ζητούμε την στήριξη όλων των συμπολιτών μας και τους καλούμε να είναι παρόντες την Παρασκευή 25.7.2014 το μεσημέρι 14:30 την ώρα του απόπλου των σκαφών από το παλιό λιμάνι των Χανίων. Καλούμε επίσης:
- όλα τα σκάφη αλιευτικά, φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά, αναψυχής κλπ να συνοδεύσουν τα τρία σκάφη του εγχειρήματος για λίγα μίλια κατά τη έξοδό τους.
- τη Σπάρτη, το Γύθειο, την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο, τη Μυτιλήνη και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα να στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης σε αυτή την τόσο κρίσιμη δράση, με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Ας ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας αυτή την Παρασκευή, σ’ένα δύσκολο αγώνα, σ’ένα δύσκολο εγχείρημα που σκοπό έχει να αποτρέψειμε μη βίαιο τρόποτην εξουδετέρωση ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ».