Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

39 χρόνια από την τουρκική εισβολή

«Δεν ξεχνώ»

Tριανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 20η Ιουλίου του 1974, που οι δυνάμεις του Αττίλα εισέβαλαν στην Κύπρο, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς και εκπατρισμένους, ενώ συνεχίζεται η τουρκική κατοχή στο 40% του νησιού.


Σχεδόν 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες αγνοούνται και 200.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους.


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδηςπαρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, που εψάλη στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Μετά την επιμνημόσυνο δέηση, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων κι έγινε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Δριβελέγκα, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον πρέσβη της Ελλάδος και άλλους.


"Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα του Κυπριακού λαού, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τίπρας, για να σταματήσει η κατοχή και να εφαρμοστεί βιώσιμη λύση στα πλαίσια της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία και μία ιθαγένεια. Δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα οδηγήσει σε μια Κύπρο ενιαία και αποστρατικοποιημένη και θα συμβάλλει στην ειρήνη και στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» του 1974, παραμένει σταθερή και απαράγραπτη δέσμευση αγώνα κατά του φασισμού και δέσμευση αλληλεγγύης στους αγώνες του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού".

Ηλεκτρονική Έκδοση