Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αλλάξτε τους τα φώτα : «Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι»
Με το σύνθημα «Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι», το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλεί όλους τους πολίτες να δράσουν και να σβήσουν τα φώτα από τις 7 μ.μ. της Παρασκευής μέχρι το πρωί στις 7 π.μ. του Σαββάτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαράτσι των ακινήτων.Σε ανακοίνωσή του το κίνημα "Δεν Πληρώνω" τονίζει πως : "700.000 λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ήδη ταχυδρομηθεί και αρκετές χιλιάδες είναι ήδη στα χέρια μας. Το χαράτσι στα σπίτια μας δεν θα επιβληθεί εάν αρνηθούμε να το πληρώσουμε τώρα. Πέραν της αντισυνταγματικότητας, εκτός του ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, στην ουσία εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκαιο. Από εμάς περιμένουν να εισπράξουν και εάν το καταφέρουν θα μπορούν αν ισχυριστούν ότι νομιμοποιήσαμε τις επιλογές τους, είμαστε ανίσχυροι μπροστά τους, δεν καταφέραμε να εντάξουμε την ατομική μας αντίθεση στην συλλογική αντίσταση για να νικήσουμε.

Τι μας φοβίζει;
 Θα μας κόψουν το ρεύμα;

Σκεφτήκαμε ποτέ ότι η ΔΕΗ μια επιχείρηση που περιμένει να εισπράξει δεν μπορεί να ξεμείνει από πελάτες; Ένα εκατομμύριο μόνο λογαριασμοί εάν δεν πληρωθούν, η ΔΕΗ δεν μπορεί να αντέξει. Και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Θα στείλουν την οφειλή στα δημόσια ταμεία; Να τη στείλουν και να περιμένουν …Εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ και θα τους ανατρέψουμε".

Η συμβολή της Αθήνας House of Photography στην πολιτιστική ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας είναι ανεκτίμητη


Ένα «σπίτι» της δικής τους

Αν, όπως λένε, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε η συμβολή της Αθήνας House of Photography στην πολιτιστική ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας είναι ανεκτίμητη. Το πνευματικό τέκνο και εργασίας των Ιάσων Demos, Aurelia Antoni, και η Νίνα Σταυρόπουλος, αυτό το πρόσφατα άνοιξε γκαλερί αποσκοπεί στην επίτευξη έξω στο κοινό μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες, όπως εκθέσεις, μια εκτύπωση γκαλερί πωλήσεων, βιβλιοπωλείο, βιβλιοθήκη, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις. 
Εκτός από τις εκθέσεις, αυτό το φθινόπωρο το Athens House of Photography προσφέρει μια σειρά μαθημάτων με επικεφαλής τον Ιωάννα Βασδέκη και Jeff Vanderpool για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους σε έμπειρους, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου και ένα εισαγωγικό σεμινάριο στο Photoshop. Μαθήματα τρέξει για δώδεκα εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε στις weeknight βράδια. Για λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το Athens House of Photography. Γρήγορα! Τα μαθήματα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.
Το Athens House of Photography 


Ελευσινίων και Κεραμέων Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ:...             210 522 8696      , Ανοιχτό Τετάρτη-Παρασκευή 5 μ.μ.-9p.m, Σάββατο 24:00-20:00, Κυριακή 11 π.μ.-18:00