Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΝΤΙΟ Χαμιντουλά...


την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί τελετή αποχαιρετισμού του μικρού Χαμιντουλά Νατζαφί, που δολοφονήθηκε από βόμβα στις 28 Μαρτίου:

«Η οικογένεια Νατζαφί και η Αφγανική κοινότητα, μαζί με φίλους, γνωστούς και άγνωστους, αποχαιρετούν αύριο τη σορό του 15χρονου Χαμιντουλά, που τραυματίστηκε θανάσιμα στην τρομοκρατική ενέργεια της 28ης Μαρτίου στα Πατήσια. Η σορός του αγοριού θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην πατρίδα του, το Αφγανιστάν, όπου και θα ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας. Η τελετή, θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 9 Απριλίου 2010 στις 10 το πρωί στο Κοιμητήριο Καισαριανής (επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως).»
http://www.salata.tv/news/greece/206-antio-xamintoula

Οσοι θα ήθελαν να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένεια 15χρονου Αφγανού Χαμίντ Νατζαφί, ο οποίος σκοτώθηκε απο τη βόμβα στα Πατήσια, έχουν ραντεβού στον κινηματογράφο Φιλίπ για να δούν την ταινία “Kabuli kid”.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί να δώσει ο,τι ποσό θέλει για να βοηθήσει τη μητέρα και την τραυματισμένη αδελφή του Χαμίντ.

Παρασκευή 9 Απριλίου
Προβολές: 18.30, 20.30, 22.30.
Cine Φιλίπ, Θάσου 11, πλατεία Αμερικής, τηλ: 210-8612476
*από το: