Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Στα Χανιά οι 157 μετανάστες της Γαύδου

     ΚΟΙΝΩΝΙΑ     


Ύστερα από δύο ημέρες φιλοξενίας στο Καστρί της Γαύδου, οι 157 μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά της Κρήτης, με το πλοίο «Σαμαριά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν 40 περίπου παιδιά έως 15 χρόνων που είναι ασυνόδευτα, θα οδηγηθούν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» των Χανίων, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο, ενώ εν συνεχεία θα μεταφερθούν σε χώρο φιλοξενίας.
Σημειώνεται πως τη Μ. Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τρεις συνολικά διακομιδές μεταναστών στο νοσοκομείο των Χανίων, με συμπτώματα εξάντλησης.

  Διαβάστε επίσης:  
Ναυαγοί στη Γαύδο: Ένα τόσο τραγικό γεγονός με ένα αίσιο τέλος