Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Η ανέχεια "κόβει" και τα παιδικά εμβόλια»


Τα παιδάκια είναι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Το βλέπουμε με τους μικρούς μαθητές που λιποθυμούν καθημερινά στα σχολεία από την πείνα, το διαπιστώνουμε από ζευγάρια που εγκαταλείπουν σε ιδρύματα τα νεογέννητα παιδιά τους, το διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» που φέρνει μια άλλη διάσταση αυτού του συγκλονιστικού μνημονικού φαινομένου: «Μέχρι και ασθένειες που είχαν περιοριστεί σε σημείο που να θεωρείται ότι είχαν εξαλειφτεί δεν αποκλείεται να επανέλθουν ακόμα και με την μορφή επιδημίας λόγω της οικονομικής στενότητας που καθιστά απαγορευτικό στους γονείς τον εμβολιασμό των παιδιών τους» μας λέει η εισαγωγή του βίντεο που παραθέτουμε.
Είναι δραματικές οι επισημάνσεις που ακούμε –στο ίδιο βίντεο- από επιστήμονες και μας περιγράφουν που έχουν φέρει το επίπεδο διαβίωσης του λαού μας η εγκληματική κυβερνητική πολιτική.
Ο τίτλος που υπάρχει πρωτοσέλιδα στην τοπική εφημερίδα που αναφέραμε τα λέει όλα: «Η ανέχεια "κόβει" και τα εμβόλια»



(Βίντεο)