Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κινητοποίηση κατά του κοψίματος δέντρων στην πλατεία ΚύπρουΣτις 4 τα ξημερώματα, μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων άρχισαν να κόβουν τα δέντρα της πλατείας Κύπρου, στην περιοχή της Κυψέλης, για να φτιάξουν στη θέση του πάρκου ένα ιδιωτικό πάρκινγκ.
Από το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, να αφαιρέσει ακόμη ένα χώρο πρασίνου από το κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό της απόφασης του Δήμου είναι το γεγονός ότι το κόψιμο των δέντρων ξεκίνησε στις 4 το πρωί.

Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης
Κάμερα: Αλέξανδρος Αριστόπουλος

Δημοσίευση: 26-01-2009 18:48
από
Ομάδα TVXSΠροβολές: 2343 - Σχόλια: 48 - Κατηγορία: Πολιτική
Περιεχόμενα (1283 Ιστορίες) Πρώτη Προηγούμενη Επόμενη Τελευταία
TV Χωρίς Σύνορα - Αποστολή
Νέα εικόνα]
http://www.tvxs.gr/v4012