Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Eκατό χρόνια από την ίδρυση του σχολείου Η’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

Η’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

Το επανεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Η’ Γυμνασίου – Λυκείου, συνεχίζει τις δραστηριότητες του συλλόγου με την κοπή της πίτας και την πώληση του βιβλίου του «Η’ Γυμνάσιο – Λύκειο, Εκπαιδευτήρια Μ. Κ. Νομικός – 1911 – 2000, Ιστορικό Οδοιπορικό». (Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευθείτε από τα βιβλιοπωλεία: Μαλαξός (απέναντι απ΄ το σχολείο) και Εστία.

Το 2011, ο σύλλογος, φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τη χρονιά με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου.

Για την ετήσια κοπή πίτας καθώς και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις θ’ ακολουθήσει πρόσκληση – ενημέρωση.

Το Δ.Σ.

*από την εφημερίδα "Τα νέα της Κυψέλης"

http://kipselinet.gr/online/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=6&Itemid=18