Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Εμείς, φαντάροι της ΧΧΙV Τ/Θ Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο, παιδιά λαϊκών οικογενειών, δεν μένουμε αδρανείς και αμέτοχοι απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Μέτρα που χτυπάνε τις οικογένειες μας, χτυπάνε κι εμάς σήμερα αλλα και αύριο που θα βγούμε να δουλέψουμε με τους χειρότερους όρους.
Απορρίπτουμε αυτά τα μέτρα, δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας!
Λεηλατούν τις ζωές μας, καταστρέφουν τα όνειρά μας και το μέλλον μας, ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει απο δικαιώματα που καταχτήθηκαν με ποτάμια αίματος και πόνο.
Την ώρα που μας λένε πως δεν υπάρχει σάλιο, ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για αποστολές του Ελληνικού Στρατού εκτός συνόρων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οι τραπεζίτες εμφανίζουν ενεργητικό 579 δις, χαρίζουν τα χρέη σε μια σειρά από μεγαλοβιομηχάνους, οι Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας στον κόσμο.
Ζητάνε νέες θυσίες από εμάς. Αυτοί που χρόνια λεηλατούν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Έως εδώ! Δεν τα έφαγαν οι εργαζόμενοι για να ξαναπλήρώσουμε με μέτρα δήθεν δίκαια. Να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν.
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή θα πτωχεύσουμε εμείς, ο λαός, ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Συμπαραστεκόμαστε στους λαϊκούς αγώνες, τις απεργίες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες! Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν συναινούμε με την πολιτική που επιβάλει η πλουτοκρατία!

Φαντάροι της ΧΧΙV Τ/Θ Ταξιαρχίας.