Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Τα μνημόνια έφυγαν, οι πλειστηριασμοί μένουν. Πάνω από 1.000 τον Σεπτέμβριο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών να κλιμακώσει τον αγώνα του και να γίνει πιο δυναμικό και αποτελεσματικό. Αναμένεται θερμό αγωνιστικό φθινόπωρο.
Τσουνάμι πλειστηριασμών αρχίζει από τον Σεπτέμβριο μετά τη θερινή ανάπαυλα. Σε διάστημα μόλις τριών ημερών την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 542 πλειστηριασμοί  και τη δεύτερη εβδομάδα 516 πλειστηριασμοί. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς έχουν αναρτηθεί συνολικά 16.158πλειστηριασμοί  ενώ για τις δύο πρώτες εβδομάδες έχουν προγραμματιστεί 1.058. Ωστόσο κάποιοι εξ αυτών αναστέλλονται μετά από συμφωνία των πιστωτών με τους δανειολήπτες.
Βιομηχανικά κτήριασπίτια, οικόπεδα βγαίνουν στο σφυρί, καθώς οι τράπεζες επισπεύδουν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών προκειμένου να πιάσουν τους στόχους απομείωσης των κόκκινων δανείων που βαρύνουν τους ισολογισμούς τους. Η απειλή της επιβολής αναγκαστικών μέτρων δείχνει να αποδίδει, καθώς παράλληλα με την εκρηκτική άνοδο των πλειστηριασμών, με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται και οι διακανονισμοί ή οι ρυθμίσεις στις οποίες προχωρούν οι οφειλέτες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Αττική λόγω της φονικής πυρκαγιάς ανεστάλησαν οι πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι. Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για τον νομό Αττικής συμφώνησαν τα υπουργεία Οικονομίας- Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης με τους συμβολαιογράφους και τις τράπεζες.
Ο στόχος για το ύψος των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) στο τέλος του 2019  έχει τεθεί, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας,  σε 64,6 δισ. ευρώ (από 66,4 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά). Η βελτίωση αυτή εκτιμάται ότι θα προέλθει από την επίσπευση πώλησης δανείων, κυρίως στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο και σε μικρότερο βαθμό στο καταναλωτικό χαρτοφυλάκιο, καθώς επίσης και μέσω αύξησης των διαγραφών, κυρίως στο χαρτοφυλάκιο λιανικής. Παρά την αναμενομένη μείωση του υπολοίπου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο δείκτης των ΜΕΑ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 35,2% στο τέλος του 2019 (από 33,9% που ήταν ο αρχικός στόχος), εξαιτίας της αναθεώρησης προς τα κάτω των εκτιμήσεων για τον ρυθμό πιστωτικής επέκτασης από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και της διενέργειας αυξημένων διαγραφών και πωλήσεων δανείων.
Σύμφωνα με στοιχεία Μαρτίου 2018, το ύψος των ΜΕΑ μειώθηκε κατά 2,1% συγκριτικά με το τέλος Δεκεμβρίου του 2017, φθάνοντας τα 92,4 δισ. ευρώ ή το 48,5% των συνολικών ανοιγμάτων. Η μείωση των ΜΕΑ κατά το α’ τρίμηνο του 2018 οφείλεται κατά κύριο λόγο στις διαγραφές, που ανήλθαν σε 1,7 δισ. ευρώΗ μείωση των ΜΕΑ που προήλθε από εισπράξεις, ρευστοποιήσεις και πωλήσεις ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Στο μέλλον αναμένονται καλύτερες επιδόσεις, καθώς οι τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει, και σε ορισμένες περιπτώσεις πραγματοποιήσει, πωλήσεις δανείων. Ο δείκτης ΜΕΑ παραμένει υψηλός στα περισσότερα χαρτοφυλάκια.