Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Παρουσίαση των βιβλίων της Κανής Καραβά "Το ποτάμι με τα καραγάτσια" και "Σχήμα οξύμωρον ή η Λίζα και τα περίεργα μαρούλια"

Παρουσίαση των βιβλίων "Το ποτάμι με τα καραγάτσια" (εκδόσεις Γκοβόστη) και "Σχήμα οξύμωρον ή η Λίζα και τα περίεργα μαρούλια" (εκδόσεις Καστανιώτη) της συγγραφέως Κανής Καραβά την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 στις 20:00 στο θέατρο ΑΤΕΛΙΕ ΠΑΡΝΗΘΟΣ (Πάρνηθος 29 Κυψέλη ).

Το περιοδικό "ΥΦΟΣ" διοργανώνει λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στην συγγραφέα Κανή Καραβά που κατάγεται από τη Δράμα και τα τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.
Για το έργο της συγγραφέως θα μιλήσουν ο Δημήτρης Λούκας, συγγραφέας, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος και ο Απόστολος Αποστόλου, Δρ Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η Ντίνα Ρίτσου (ηθοποιός, συγγραφέας).
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πάνος Σ. Αϊβαλής εκδότης του περιοδικού "ΥΦΟΣ".
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.