Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δημόσια καταγγελία για τη σύλληψη εργαζομένων-συνεταιριστών του “Βίος Coop” ενώ εργάζονταν, μπροστά στο μη-κερδοσκοπικό παντοπωλείο την ημέρα του Πολυτεχνείου και την παραπομπή σε δίκη

  ΚΟΙΝΩΝΙΑ    

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “Βίος Coop
Κων. Καραμανλή 42, Θεσσαλονίκη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18.11.2014

Δ ημόσια καταγγελία για τη σύλληψη εργαζομένων-συνεταιριστών του “Βίος Coop” ενώ εργάζονταν, μπροστά στο μη-κερδοσκοπικό παντοπωλείο την ημέρα του Πολυτεχνείου και την παραπομπή σε δίκη
Εργαζόμενος-συνεταιριστής στο μη-κερδοσκοπικό παντοπωλείο του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης "Βίος Coop", συνελήφθη από αστυνομικούς - χωρίς καμιά δικαιολογία - το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου, την ώρα που εργαζόταν μπροστά στο παντοπωλείο, παρά το γεγονός ότι τους γνωστοποιήθηκε ότι εργάζεται στο “Βίος Coop” και είχε μαζί του την ταυτότητά του, που τους την έδειξε. Κρατήθηκε αναιτιολόγητα για τρεισήμισι περίπου ώρες στο αστυνομικό μέγαρο και μετά αφέθηκε ελεύθερος.
Ένας άλλος συνάδελφός του, επίσης εργαζόμενος-συνεταιριστής του “Βίος”, που διέπραξε το "έγκλημα" να ζητήσει εξηγήσεις για τη σύλληψη, συνελήφθη κι αυτός μπροστά στο παντοπωλείο και πέρασε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο αστυνομικού τμήματος, οδηγήθηκε την επομένη στον εισαγγελέα με την κατηγορία της εξύβρισης και δικάζεται την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Τα παραπάνω γεγονότα αποτελώντας μέρος της πολιτικής «σοκ και δέος», που ασκείται στην παρούσα περίοδο κρίσης, με την πρακτική των αυθαίρετων και ανεξέλεγκτων «προληπτικών» συλλήψεων την ημέρα του Πολυτεχνείου σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, αποτελούν επίθεση στη δημοκρατία, στην ελευθερία και εκ των πραγμάτων, στις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, που οι πολίτες δημιουργούν με άμεση δημοκρατία και αυτοοργάνωση.
Αυτή η επίθεση δεν στρέφεται μόνον εναντίον των 400 μελών και των εκατοντάδων φίλων που αγκάλιασαν και στηρίζουν καθημερινά το μη-κερδοσκοπικό συνεταιριστικό παντοπωλείο “Βίος Coop” και το κατέστησαν ένα από τα πρότυπα εγχειρήματα της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και άμεσης δημοκρατίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Στρέφεται και εναντίον όλων των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και αυτοδιαχείρισης, που οικοδομούν έναν άλλο κόσμο σήμερα, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνον είναι εφικτός και αναγκαίος, αλλά και υπαρκτός.
Τους καταγγέλλουμε δημόσια και ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι τίποτα πια δεν μας σταματά.
Ο καινούργιος κόσμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας είναι ήδη παρών.
Η επίθεση στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης δεν θα περάσει!
Να αθωωθεί ο εργαζόμενος-συνεταιριστής του μη-κερδοσκοπικού παντοπωλείου “Βίος Coop”!
Συμπαραστεκόμαστε όλοι μαζί αλληλέγγυοι, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!