Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο Αλέκος Αλαβάνος προηγείται των Μητρόπουλου, Ψαριανού, Διάκου και Χάγιου.

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Τι λένε τα μυστικά γκάλοπ!

Ποσοστό 7% στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ - ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ δίνει νέα έρευνα του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Αλέκος Αλαβάνος προηγείται των Μητρόπουλου, Ψαριανού, Διάκου και Χάγιου.

* από το: http://blogpress-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_06.html

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ -απλά και σαφή -ο άλλος δρόμος + για την ήττα της κυβέρνησης

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Υπάρχουν λύσεις και εκτός του μνημονίου»
«E» 4/11
Ο θυμός, η απογοήτευση, η πίεση της κοινωνίας αρχίζει και εισέρχεται και επηρεάζει
την πολιτική σκηνή

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Τσούτσια


Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού άλλαξε τα δεδομένα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές;
Ειλικρινά έχω εκπλαγεί από την αντίδραση της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο εκλογών. Εχει την αίσθηση κανείς ότι ένα σύννεφο φόβου πλανάται πάνω από όλο το πολιτικό σύστημα. Για τα κόμματα αυτά πρόκειται για εκβιαστικό δίλημμα. Για μας, το Μέτωπο για την Ελεύθερη Αττική, είναι νίκη. Είναι η αρχή του τέλους για την τρόικα. Αμφισβητείται πια από τους πάντες και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο μέχρι πριν λίγο μονόδρομος. Ολα αυτά περί εκλογών, διλημμάτων φαίνονται μόνο σαν επικοινωνιακά, ψηφοθηρικά κόλπα τακτικής μεταξύ των κομμάτων.
Το γεγονός, όμως, ότι έστω και ως ελιγμός ή εκβιασμός τίθεται το ενδεχόμενο του διλήμματος ενός άλλου δρόμου απέναντι στον μέχρι σήμερα μονόδρομο κάνει φανερό ότι ο θυμός, η απογοήτευση, η πίεση της κοινωνίας αρχίζει και εισέρχεται και επηρεάζει την πολιτική σκηνή.
- Ζητάτε να φύγει η κυβέρνηση. Εχετε εναλλακτική πρόταση;
Το να ζητά κανείς την καταδίκη και την αποπομπή του Μνημονίου, αλλά όχι του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αποτελεί θέση που κινείται μεταξύ αφέλειας και συνειδητής εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Εννοείται ότι υπάρχει εναλλακτική λύση κι αν διάβαζε κανείς τις ξένες οικονομικές εφημερίδες, θα έβλεπε πολλαπλά σενάρια. Δυστυχώς η πολιτική συζήτηση για το θέμα του χρέους, ειδικά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει κάτι το επαρχιώτικο. Εμείς λέμε «δεν τα χρωστάμε όλα - δεν τα πληρώνουμε όλα». Δεν είναι μαγκιά αυτό. Στη διεθνή νομολογία υπάρχει η έννοια του «μη νόμιμου χρέους», που ξεκίνησε από την ίδια τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Σε περίπτωση κινδύνου χρεοκοπίας εξετάζονται όλα τα δάνεια, ένα ένα χωριστά, και όλα όσα συνδέονται με συναλλαγές, διαφθορά, ακραία τοκογλυφία διαγράφονται. Γιατί δεν αξιοποιεί αυτά η κυβέρνηση; Γιατί δεν έχει μια θέση διαπραγμάτευσης; Τι παριστάνει ο πρωθυπουργός; Τον μαραθωνομάχο; Φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε δρόμο μεγάλων αποστάσεων για εξάσκηση, ώστε σύντομα να μπορεί να τρέξει όσο γίνεται πιο μακριά από την Ελλάδα, μια χώρα που την οδηγεί στην καταστροφή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
"ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ

"Τις τελευταίες ημέρες, μετά την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, γίνεται πολύ συζήτηση για το ενδεχόμενο των εκλογών. Για όλη την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση το ενδεχόμενο αυτό είναι ένας εκβιασμός. Για μας είναι ήττα του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακρούει πρύμνα από την προηγούμενη θέση του για αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Είναι νίκη της πολιτικής που υποστηρίζει πάγια το Μέτωπο για την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης της σημερινής κυβέρνησης.
Το δίλημμα υπάρχει και είναι μπροστά μας, όσο κι αν μερικοί παριστάνουν τη στρουθοκάμηλο και κρύβουν το κεφάλι στην άμμο.
Βέβαια, για το πολιτικό σύστημα, που απειλείται με αποσύνθεση, δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Για τις Τράπεζες, δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται σε πλήρως ασταθή ισορροπία, δεν πρέπει να γίνουν εκλογές.
Για όσους όμως χρειάζονται το κοινωνικό κράτος, πρέπει να γίνουν εκλογές.
Για τις νέες και τους νέους, ιδιαίτερα, που δεν χαλαλίζουν τα καλίτερά τους χρόνια, που τους αξίζει η δουλειά, η αξιοπρέπεια και η προοπτική, πρέπει να γίνουν εκλογές"