Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

O πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Κασιμάτης: Στο 35% η ανεργία στην Ελλάδα!


Giorgos-Kasimatis
Στα όρια του κοινωνικού σοκ οδηγείται ο δείκτης της ανεργίας στην Ελλάδα, στο περιθώριο της συρρίκνωσης της οικονομίας λόγω των συνεπειών της ύφεσης και των μέτρων του Μνημονίου.
Την παραπάνω πρόβλεψη έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Κασιμάτης, προβλέποντας ότι στα τέλη του 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα έχει φτάσει στα επίπεδα του 35%!
Πρόσθεσε ακόμη ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, που οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


______________________________
http://ysterografa.gr/economy/