Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

H αρπαγή της 27χρονης στην Άνω Κυψέλη

Αυτή είναι η 27χρονη ανιψιά προέδρου ΠΑΕ που είχαν απαγάγει στην Κυψέλη
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η 27χρονη Βαρβάρα είναι η κόρη του αρχηγού του Αστέρα Τρίπολης Τάσου Μητσώνη και είχε πέσει θύμα απαγωγής τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι δράστες την άρπαξαν από το κέντρο της Αθήνας με ένα βαν. Στη συνέχεια οι δράστες επικοινώνησαν με τους δικούς της και ζήτησαν λύτρα. Το αρχικό ποσό που ζήτησαν ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, μετά απο διαπραγματεύσεις συμφώνησαν στα 82.500 ευρώ. Το περιστατικό της απαγωγής δεν είχε γίνει γνωστό και αποκαλύφθηκε μόλις σήμερα, όταν οι απαγωγείς απελευθέρωσαν την 27χρονη.
Η παράδοση των λύτρων έγινε σε περιοχή κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην περιοχή της Κυψέλης, αφού πρώτα η οικογένειά της κατέβαλε τα λύτρα που οι δράστες απαιτούσαν.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Πώς έγινε η αρπαγή της 27χρονης
Η πανέμορφη φοιτήτρια εργαζόταν σε κατάστημα της Δάφνης και το βράδυ της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου κατέβηκε από το σπίτι της στην Κυψέλη για να πάει στη δουλειά της. Εκεί της είχαν στήσει καρτέρι οι απαγωγείς, την άρπαξαν και με τη βία την έβαλαν σε ένα βαν. Μετά από 2-3 ημέρες άρχισαν να ζητάνε λεφτά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ προς απόδειξη ζωής οι απαγωγείς είχαν αφήσει την νεαρή να μιλήσει μια φορά με την μητέρα της στο τηλέφωνο, ενώ στον τόπο που είχε κανονιστεί να αφήσουν οι συγγενείς της νεαρής τα λύτρα, οι απαγωγείς είχαν αφήσει ένα γραπτό σημείωμα της κοπέλας.