Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αλλαγές στα δρομολόγια του τρόλεϊ Άνω Κυψέλη...

Σε ισχύ τίθενται από Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 οι αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται η γραμμή 2 του τρόλεϊ που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πλατεία Κυψέλης-Παγκράτι-Καισαριανή και καταργείται η γραμμή 9 από Άνω Κυψέλη μέχρι Ζάππειο.
Η νέα γραμμή θα έχει αφετηρία στην οδό Καυκάσου, κοινή με την αφετηρία της γραμμής τρόλεϊ 4 που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Άνω Κυψέλη-Άγιος Αρτέμιος και σταθμός Άγιος Ιωάννης.
Τα δρομολόγια της γραμμής Άνω Κυψέλη-Ζάππειο που καταργείται θα ενσωματωθούν στις γραμμές τρόλεϊ 2 και 4.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και την ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.oasa.gr/.
*από το: http://www.news21.gr/