Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Resistance Festival 2012: Το μέλλον είναι τώρα!


Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός, Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Ιουνίου και Κυριακή 1 Ιουλίου 

Μέσα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό λαό, αλλά και των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, και μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα διεξαχθεί και φέτος η 5η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, Resistance Festival 2012. Θα λάβει χώρα στη Γεωπονική σχολή της Αθήνας την Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου.
Στα 5 χρόνια που μετράει μέχρι σήμερα, το Resistance έχει γίνει τόπος συνεύρεσης, δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών κινημάτων και οργανώσεων από δεκάδες χώρες του κόσμου. Φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες για την Ελλάδα και τον λαό της. Η αριστερά, το λαϊκό κίνημα, η κοινωνία βρίσκονται σε μια πορεία μετάβασης που σημαδεύεται από την ανάδειξη ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος αντίστασης και ανατροπής. Παράλληλα η Ελλάδα έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του κόσμου. Οι διεργασίες αυτές, εγχώριες και διεθνής, θα αποτελούν το περιεχόμενο των συναντήσεων τις τρείς μέρες του φεστιβάλ.

Από την Ελλάδα στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ συμμετέχουν οι: Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ευτύχης Μπιτσάκης, φιλόσοφος, Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εφημερίδας Δρόμος της ΑριστεράςΛουκάς Αξελός, εκδότης, Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, ιστορικός, Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, κοινωνιολόγος, Κωσταντίνος Μίχος, χορογράφος, Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος-κριτικός τέχνης, Έλενα Πατρικίου, ιστορικός-σκηνοθέτις, Γιάννης Φούντας, αναλυτής-προγραμματιστής, Μπάμπης Κουγεμήτρος, φωτογράφος, ΧάρηςΣμυρνιώτης, πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ, Βασίλης Τσιμπίδης, μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Μεταλλεργατών Πειραιά και Νήσων (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη), Μιχάλης Τζίμας, πρόεδρος Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.
Επίσης συμμετέχουν εκπρόσωποι των κινήσεων: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. ΠιερίαςΕλεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Βοτανικός Κήπος»-Πετρούπολη, Κίνηση Αλληλεγγύης Κατοίκων και Εργαζομένων ΦυλήςΠρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής.
Από το εξωτερικό συμμετέχουν εκπρόσωποι των: Occupy Wall StreetΗΠΑ / Front de GaucheΓΑΛΛΙΑ / Die LinkeΓΕΡΜΑΝΙΑ / Βloco de Esquerda,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / Λαϊκή Σοσιαλιστική ΣυμμαχίαΑΙΓΥΠΤΟΣ / Κ.Κ. ΕργατώνΤΥΝΗΣΙΑ / Δημοκρατικός ΔρόμοςΜΑΡΟΚΟ / Επαναστατικό Κ.Κ.,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ / Νέο Κ.Κ.ΑΪΤΗ / Ρεπουμπλικανική ΑριστεράΚΑΤΑΛΟΝΙΑ / Σοσιαλιστική Πλατφόρμα των ΚαταπιεσμένωνΤΟΥΡΚΙΑ / Κίνημα Αφρικανών ΕργαζομένωνΣΕΝΕΓΑΛΗ / Ένωση Νέων ΜεταναστώνΡΕΪΝΙΟΝ / Κόκκινο ΚόμμαΝΟΡΒΗΓΙΑ / Νεολαία RebellΓΕΡΜΑΝΙΑ / Νέο Σοσιαλιστικό ΚίνημαΓΕΩΡΓΙΑ / Κίνημα M-15, ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ
Στους χώρους του φεστιβάλ και τις τρεις μέρες θα φιλοξενηθεί η φωτογραφική έκθεση του Μπάμπη Κουγεμήτρου για το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου με τίτλο: «Επόμενη Στάση: Λαύριο».
Επίσης και τις τρείς μέρες του φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος για τους μικρούς φίλους του Resistance Festival. Την Παρασκευή 29/6, στις 19:00, θα έχει αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι με την Ηλέκτρα Μήτσουρα. Το Σάββατο 30/6, στις 19:00, θα έχει θεατρικό παιχνίδι και στις 20:00 κατασκευές με γυψόγαζες με την Ηλέκτρα Μήτσουρα. Την Κυριακή 1/7, στις 19:30 θα έχει την παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Μορμόλης» από την θεατρική ομάδα Ουτοπία (Πληροφορίες για την παράσταση στο http://outopia2.blogspot.gr) και στις 20:30 κατασκευή γαντό(καλτσο)κουκλας με την Ηλέκτρα Μήτσουρα. 
Επίσης στους χώρους του φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαρ, ταβέρνα, βιβλιοπωλεία και διεθνής κουζίνα.

Είσοδος 5 ευρώ, το τριήμερο 10 ευρώ
Πιο αναλυτικές πληροφορίες στο www.resistancefestival.gr

Ένας 70χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Που πάμε;

Ένας 70χρονος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Ο άνδρας που έμενε στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας στο Γαλάτσι, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφτηκε τον ηλικιωμένο ένας δικαστικός επιμελητής κι εκείνος πήδηξε απ το μπαλκόνι.
Ο δικαστικός επιμελητής προσπάθησε να ηρεμήσει τον ηλικιωμένο για την έξωση που του έκαναν, όμως ο άνδρας ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σαμαρά, να πλύνεις καλά τα χέρια σου, είναι γεμάτα αίμα. Η «κακιά ή ώρα» θα πεις. Ναι, η μαύρη, που σε ψήφισαν.
Τα λόγια τέτοιες στιγμές είναι δύσκολο να περιγράψουν το θυμό, τη στενοχώρια. Εκείνο που θα πω, είναι ότι χιλιάδες συνάνθρωποι μας είναι σ' αυτή τη θέση. Κι εγώ επίσης. Μόνο που δεν σκοπέυω να πεθάνω. Άλλα έχω στο νου μου, αν ο μη γένοιτο...
Που πάμε; Αυτό μόνο μπορώ να πω τώρα.
Τα συλλυπητήρια μου στους φίλους και συγγενείς, για τον άδικο χαμό ενός αθώου.
_______________________________