Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου για καλό σκοπό στη γειτονιά της Κυψέλης

  βιβλίο, κοινωνία, εκδηλώσεις, Αθήνα, νέοι  

από την: efsyn.gr
29.10.2018,

Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αθήνα ξεκινάει με ένα χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου μια σειρά από δράσεις την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της ευαισθητοποίησης των νέων για το βιβλίο. Πρώτος σταθμός το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στη Φωκίωνος Νέγρη. Η ΑΡΣΙΣ καλεί από τις 14.00 έως τις 18.00 στην Αγορά της Κυψέλης, όπου τα μέλη της θα χαρίσουν, θα ανταλλάξουν και θα ξεφυλλίσουν βιβλία με όλους όσοι θέλουν να λάβουν μέρος σε μια εκδήλωση που για όσους αγαπούν την ανάγνωση.
«Σας περιμένουμε να μοιραστούμε βιβλία, να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε μικρές ιστορίες ή απλά να μοιραστούμε γιατί αγαπάμε το βιβλίο!», λένε. Με το παζάρι ξεκινάει ένας κύκλος φιλαγνωσίας και ευαισθητοποίησης γύρω από το βιβλίο με μία σειρά δράσεων και παρεμβάσεων στη γειτονιά της Κυψέλης.
____________
http://www.efsyn.gr/arthro/haristiko-kai-antallaktiko-pazari-vivlioy-gia-kalo-skopo