Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν!Λαϊκός ξεσηκωμός
για να ακυρώσουμε
τα εφιαλτικά μέτρα


Πολύ μεγάλες ήταν οι απεργιακές διαδηλώσεις της Τετάρτης, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να κατακλύζουν για ώρες τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων. Το μαζικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, ο λαϊκός παράγοντας που η κυβέρνηση και όλο το σύστημα θέλουν να κρατήσουν στο περιθώριο των εξελίξεων, δήλωσε αποφασιστικά «παρών»! Έστειλε μήνυμα ελπίδας και αντεπίθεσης, διεκδικώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και κτυπώντας το κλίμα της αμηχανίας, της απογοήτευσης, της εκλογικής ή άλλης αναμονής και της ατομικής λύσης.

Την ώρα που το σάπιο αστικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο καταδικάζει τον λαό στη διά βίου εξαθλίωση και υποταγή, το ίδιο βουλιάζει μέσα σε έναν βούρκο διαφθοράς και αλληλοκατηγοριών, με τις λίστες πολιτικών να πηγαίνουν και να έρχονται. Δεν μπορούν όλα αυτά να αποπροσανατολίσουν από το τεράστιο σκάνδαλο, δηλαδή από την προώθηση προς ψήφιση του σφαγιαστικού πακέτου από την τρικομματική κυβερνητική συμμορία. Το κρίσιμο ζητούμενο σήμερα είναι να μη χαθεί η ώθηση που έδωσε η απεργία και οι διαδηλώσεις της Τετάρτης, να μην εξατμισθούν σε τυπικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που θα οδηγήσουν στο να περάσουν τα μέτρα με μερικές «ντουφεκιές στον αέρα», όπως συνηθίζει και σχεδιάζει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 
Σήμερα απαιτείται να περάσει σαν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στους χώρους εργασίας, αλλά και στις γειτονιές, το σύνθημα της αποφασιστικής κλιμάκωσης. Να πραγματοποιηθούν έκτακτες συνελεύσεις ή συζητήσεις και να οργανωθούν συντονισμένες κινητοποιήσεις που θα μπλοκάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα. Απαραίτητο είναι να γίνει το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου από τον υποταγμένο συνδικαλισμό κέντρου αγώνα, στηριγμένου στα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και σε όσες ομοσπονδίες θέλουν αποφασιστικό αγώνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να στηρίξουν έμπρακτα μια τέτοια επιλογή.


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε σύσκεψη αύριο, ενώ η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο σήμερα στις 5 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.

 _____________________