Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Κατέβασαν» το Indymedia

Το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση «κατέβασε» το athens.indymedia.org, με τη διακοπή της παροχής δικτύου του ΕΜΠ. Μαζί με αυτό, «έπεσαν» και οι δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί «98» και «Ράδιο Ένταση». Όπως γράφει η σημερινή Ελευθεροτυπία, πληροφορίες αναφέρουν πως έπειτα από εισαγγελικές πιέσεις, το χρόνιο αίτημα να κλείσει το indymedia ικανοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.Λίγες ώρες μετά τη διακοπή των τριών διαδικτυακών μέσων, που σημειώθηκε γύρω στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται όταν το indymedia έχει τεχνικά προβλήματα πως «το Athens Indymedia και ο 98fm βρίσκονται υπό καταστολή. Την Παρασκευή στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου».
Στο μεταξύ, τα συγχαρητήριά του έσπευσε να δώσει, μέσω twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε λίγη ώρα αργότερα τα «εύγε του» στον Δένδια.
Εκατοντάδες πάντως εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους μέσω διαδικτύου, τασσόμενοι κατά της φίμωσης του αδιαμεσολάβητου μέσου.

____________
Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 08:29 Παρασκευή 12 Απριλίου 2013