Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι από τα πιο κρύα των τελευταίων χρόνων. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.


Τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα
Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι από τα πιο κρύα των τελευταίων χρόνων. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τα Χριστούγεννα.
Η θερμοκρασία στην ηπειρωτική Ελλάδα θα κυμανθεί από μείον 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 2 έως 13 βαθμούς.
Τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου στην Αττική. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από μείον 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο.
Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, οι περιοχές στις οποίες οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές, καθώς και το ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από το οποίο θα χιονίσει είναι: η δυτική και η κεντρική Μακεδονία (ορεινά και περιοχές χαμηλού υψόμετρου), η Θεσσαλία (υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα), η Ήπειρος (υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα), η Στερεά Ελλάδα (υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα), η Πελοπόννησος (υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα).
Το Σάββατο 27-12-2008 θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες αλλά την Κυριακή 28-12-2008 τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σταδιακά θα σταματήσουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ