Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια ημέρα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στην πρώτη γραμμή.

  Ο φασισμός δε θα περάσει!   

POSTED BY ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΆΒΒΑΤΟ, ΜΑΡΤΊΟΥ 22, 2014


Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, τη Λευκωσία, το Λονδίνο, το Κάρντιφ και τη Γλασκώβη, το Δουβλίνο, την Κοπεγχάγη, το Παρίσι, την Τουλούζη, τη Νάντη, την Γκρενόμπλ, τη Λυών, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία, τη Λειψία, τη Βαρσοβία, το Βότσλαβ, τις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Μπαϊόνα, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Σάο Πάολο «από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη» πραγματοποιήθηκαν σήμερα 22 Μαρτίου εκδηλώσεις και συλλαλητήρια κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
Η 21η Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης και αγώνα ενάντια στον φασισμό, καθώς πριν από 54 χρόνια, το 1960, 69 διαδηλωτές ενάντια στο Απαρτχάιντ σφαγιάστηκαν από την αστυνομία στο Σάρπβιλ της Ν.Αφρικής.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, ως ένα κίνημα που μάχεται καθημερινά για την οικοδόμηση μίας νέας κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας και τη δικαιοσύνης, συμμετέχει ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα. Την εποχή που διανύουμε, όπου ο φασισμός έχει πάρει τα πάνω του και αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική κράτους και παρακράτους, όλες οι αντιφασιστικές δυνάμεις οφείλουμε να συστρατευτούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.
Στα πλαίσια αυτά το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετείχε και στη σημερινή αντιφασιστική πορεία όπου χιλιάδες άνθρωποι έστειλαν ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα.



Ο φασισμός δε θα περάσει!

Κίνημα Δεν ΠληρώνωΚαυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
e-mail: kinimadenplirononet@gmail.com

kinimadenplirono.gr