Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ψηφίζουμε Νάσο Αλευρά





Είναι από τις ελάχιστες φορές που η εφημερίδα μας παίρνει ευθέως θέση και παροτρύνει τους εκτός Αρκαδίας Αρκάδες, που κατοικούν στην Αθήνα και τους υποδεικνύει οι υποστηρίζοντες το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ΝΑΣΟ ΑΛΕΥΡΑ. Και δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό γι΄ αυτό που λέμε: οι Αρκάδες της Αττικής να ψηφίσουν τους Αρκάδες υποψήφιους στο κόμμα που ανήκουν, διότι έτσι δυναμώνει η παρουσία της Αρκαδίας στη Βουλή και έχουμε όφελος ως νομός και ως Τρίπολη.

Όσο για το Νάσο Αλευρά ανεπιφύλακτα συνιστούμε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας να τον ψηφίσουν, γιατί εκτός από το ότι είναι συμπατριώτης μας, είναι ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, υπερέντιμος και νέος. Ο Νάσος Αλευράς αποτελεί μια από τις ελπίδες της Ελλάδας μας, αφού είναι άνθρωπος σύγχρονος, ευγενικός, ευπροσήγορος, μορφωμένος, ένας πολιτικός με αρχές αναθρεμμένος με τις ελληνικές, οικογενειακές αρχές.

Το ότι αποτελεί από τους κύριους μοχλούς του ΠΑΣΟΚ σήμερα, και το ότι κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για τα ολυμπιακά έργα είναι ακόμη μια απόδειξη ότι ο Τριπολιτσιώτης, ο Αρκάδας Νάσος Αλευράς είναι δραστήριος, εργατικός και αποτελεσματικός.

Όμως ας κάνουμε μια αναδρομή στο βιογραφικό του Νάσου. Είναι εγγονός από τη μητέρα του Ελένη Αλευρά του αείμνηστου επί 25ετία Γυμνασιάρχη Αθανασίου Τσουτσάνη. Γιαγιά του η Λεβειδιώτισσα Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, της οποίας η μητέρα ήταν αδελφή του μεγάλου Αρκάδα πολιτικού Θεοδ. Τουρκοβασίλη. Ο Νάσος Αλευράς παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου στην Τρίπολη.

Το 1980 ήταν φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το 1983 χρημάτισε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής Σχολής και το 1984-5 εκπρόσωπος των φοιτητών στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Το 1985 γίνεται πτυχιούχος της Νομικής. Το 1986 είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών με ειδικότητα στο Ποινικό Δίκαιο. Δύο φορές εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων.

Το 1990 συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο του Harvard ως ομιλητής με θέμα την Ελλάδα. Το 1994 εκλέγεται βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Το 1996 εκλέγεται μέλος του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γραμματέας του τομέα επικοινωνίας Το 1996 επανεκλέγεται βουλευτής της Α΄ Αθηνών (4Ος κατά σειρά). Το 1998 καλείται στη Γαλλία από τη Γαλλική κυβέρνηση ως «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ». Το 1998 εκλέγεται κοσμήτωρ του προεδρείου του ελληνικού κοινοβουλίου. Το 1999 γίνεται μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και της ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Το 2000 επανεκλέγεται βουλευτής και ορίζεται υφυπουργός πολιτισμού με αρμοδιότητα τα Ολυμπιακά Έργα.
Το 2004 και το 2007 επανεκλέγεται βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών.
Ο Νάσος διαθέτει σπάνιο χαρακτήρα, το στυλ πολιτικού του μέλλοντος, του ηθικού, του έντιμου, φιλαλήθη και ρεαλιστή. Υπεραγαπά την Τρίπολη και την επισκέπτεται πολλές φορές με την οικογένειά του (τη σύζυγό του δικηγόρο Βενετία και τα τρία τους παιδιά).
Για το Νάσο Αλευρά όταν πρόκειται για Τρίπολη και Αρκαδία δεν υπάρχουν χρώματα.
Οι Αρκάδες και Τριπολίτες της Αθήνας ας πυκνώσουν τις τάξεις του Ν. Αλευρά. Δε θα τους διαψεύσει. Είναι νέος γεμάτος ελπίδες και φιλοδοξίες. Είναι άξιος πρεσβευτής της Αρκαδίας μας . Τον αποδέχεται όλη η Ελλάδα.
Είναι στο χέρι μας, εμάς των Αρκάδων της Α΄ Αθήνας να δώσουμε την πρωτιά της Α΄ Αθήνας στο δικό μας ΝΑΣΟ ΑΛΕΥΡΑ. Ας το πράξουμε με ήσυχη συνείδηση .ότι ψηφίζουμε όχι μόνο ένα ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ αλλά και ένα ικανότατο Αρκάδα που θα μας εκπροσωπήσει επάξια στη Βουλή.