Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

“Αραβο-ισραηλινός Τσελεμεντές” στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης



"Αραβο-ισραηλινός Τσελεμεντές" του Ρόμπιν Σόανς
Σκηνοθεσία- Μετάφραση: Κυριακή Σπανού
από 28 Μαρτίου 2008 Παρασκευή με Κυριακή
στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης για λίγες μόνο παραστάσεις
Μαγειρέψαμε και σας περιμένουμε!
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Τέσσερα
Σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση
Άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, κουλτούρα και πεποιθήσεις διηγούνται την ιστορία τους και μαγειρεύουν στη σκηνή τη δική τους συνταγή. H Ισραηλινο-Παλαιστινιακή διένεξη-συμβίωση παρουσιάζεται μέσα από την πρωτότυπη και ευρηματική ιδέα της μαγειρικής. Πολιτική, φαγητό, χιούμορ, αγωνιστικότητα, φόβος και ηδονή υφαίνουν το δίχτυ μιας δύσκολης συνύπαρξης με φόντο τη Βηθλεέμ. Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που φέρνει ακόμα τα ίχνη από τα κιόσκια τροφίμων που πωλούνταν εκεί.
Μια site-specific interactive θεατρική παράσταση που αναδεικνύει την πολιτιστική υφή του φαγητού μέσα από την καθημερινή ζωή 24 χαρακτήρων που διηγούνται ιστορίες ενώ μαγειρεύουν για το ίδιο το κοινό!
Μικρά επεισόδια της καθημερινότητας, δημιουργούν μια ανθρωπογεωγραφία της Ισραηλινο- Παλαιστινιακής σχέσης, μέσα από το φαγητό που γίνεται, έτσι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, η εικόνα της ευχαρίστησης και της συνύπαρξης.
Μετά το Gate Theatre του Λονδίνου, το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά και στην Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κυριακή Σπανού
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σάντρα Στεφανίδου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Βόμβολος
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Έλλη Μερκούρη
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Ντόρα Σιμοπούλου
Μανώλης Γιούργος
Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Βίλη Σωτηροπούλου
Χάρης Φλέουρας
Θανάσης Χαλκιάς
Γιώργος Ψάλτου


Παρασκευή με Κυριακή, για λίγες μόνο παραστάσεις,
Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42)
Έναρξη Παραστάσεων: Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008
Είσοδος Ελεύθερη
Διάρκεια Παράστασης: 120’
Πληροφορίες: 6942 645 913
Ώρα Έναρξης: 20.30


Σύντομη Παρουσίαση της ΕταιρείαςH «Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση» είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2001. Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει τις σύγχρονες τεχνικές του marketing για να εντάξει κλασσικά έργα στις επιλογές των καθημερινών ανθρώπων. Σε όλες της τις δραστηριότητες, η Σύνθεση έχει κοινή συλλογιστική: να πακετάρει σε μοντέρνο, σημερινό περίβλημα κλασσικά, διαχρονικά δημιουργήματα και να τα διαθέτει στο ευρύ κοινό.
Η Σύνθεση έχει στο ενεργητικό της την παραγωγή πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το θέατρο του Λυκαβηττού αλλά και στις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας.