Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση μνήμης στου Ζωγράφου για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γρήγορη Λαμπράκη
Ο Δήμος Ζωγράφου, η Περιφέρεια Αττικής και το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης οργανώνουν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ολοήμερη εκδήλωση μνήμης , με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συμβολική σκυταλοδρομία 4.300 μέτρων, έκθεση ζωγραφικής από μαθητές δημοτικών σχολείων του Ζωγράφου, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα και θα είναι αφιερωμένη στην ειρήνη , τη δημοκρατία την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα. Τις αξίες, δηλαδή, στις οποίες αφιέρωσε τη ζωή του ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο άνθρωπος, ο καταξιωμένος γιατρός, ο αθλητής.


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΡΩΊ: Ώρα 10:00: Γήπεδο Σωτήρης Πέτρουλας.
Αφετηρία διαδρομής με την συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, αθλητικών σωματείων, πολιτιστικών και εθνικοτοπικών φορέων της περιοχής μας.
Τιμούμε τον Γρ. Λαμπράκη, διασχίζοντας όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και μεταφέρουμε το μήνυμα της ειρήνης με ένα κλαδί ελιάς το οποίο θα καταλήξει στο δημοτικό στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης περίπου στις 11:30, όπου θα ακολουθήσει μικρή τελετή.
Απόγευμα: Κινηματογράφος "ΑΛΕΚΑ" Ώρα: 19:00

● Έκθεση μαθητών δημοτικών σχολείων Ζωγράφου αφιερωμένη στην ειρήνη.
● Προβολή οπτικοακουστικού υλικού από την ζωή και την δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη
● Παρεμβάσεις από: Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού,
Δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη,
συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό,
και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Γρ. Λαμπράκη, τον γιο του Γρηγόρη, στο πρόσωπο του οποίου ο Δήμαρχος Ζωγράφου θα τιμήσει τον αγωνιστή πατέρα του.
● Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές δημοτικών σχολείων Ζωγράφου.
● Μουσικό αφιέρωμα -Αφήγηση : Τάκης Χρυσικάκος