Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η απόγνωση της Ελλάδας σε μια αγγελία: Χαρίστε μου αερόθερμο για το παιδί μου

 Η απόγνωση της Ελλάδας σε μια αγγελία: Χαρίστε μου αερόθερμο για το παιδί μου
«Παρακαλώ ζητώ να μου χαρίσουνε ένα αερόθερμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Είμαι άνεργος με δύο παιδιά και δεν έχω θέρμανση». Μέσα σε δύο αράδες η απόγνωση...

Μία αγγελία που αναγκάστηκε να δημοσιεύσει σε αθηναϊκή εφημερίδα ο 42χρονος Γιώργος Πιτσουλάκης, άνεργος εδώ και έναν χρόνο, προκειμένου να απευθύνει έκκληση να του δωρίσουν μια συσκευή θέρμανσης. Άλλωστε αυτός είναι ο πρώτος χειμώνας που περνά χωρίς καλοριφέρ:
«Δεν το κάνω για εμένα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου να ξεπαγιάζουν».
Πρόκειται για μία από τις πολλές «αγγελίες φτώχειας» που κυκλοφορούν στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της ανέχειας, φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν μέσω αγγελίας σόμπες, ξύλα για το τζάκι, μέχρι και σπίτι για να κατοικήσουν προσωρινά, αναλαμβάνοντας την πληρωμή της ΔΕΗ και των κοινοχρήστων.
Όπως λέει ο κ. Πιτσουλάκης, τις καλές εποχές που έβγαζε ως επαγγελματίας οδηγός νταλίκας 1.500 ευρώ τον μήνα, έβαζε αγγελίες με τις οποίες χάριζε οικιακές συσκευές που του περίσσευαν. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή του.
Η εταιρία που τον απασχολούσε επί 15 χρόνια έκλεισε, η γυναίκα του εργάζεται περιστασιακά και έπρεπε πάση θυσία να βρει τρόπο να ζεστάνει το σπίτι του στο Περιστέρι, όπου ζει με τα δύο ανήλικα παιδιά του. 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/134609#ixzz2nFTe7EN9