Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει. |
~
"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008
Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία στον «Κόμη»
Ταξίδι στην ποίηση
Η ομάδα του «Κόμη»
Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, μία περιπλάνηση στις αγαπημένες θάλασσες του ποιητή με λόγια και τραγούδι, ζωντανεύει κάθε Πέμπτη στο νεοκλασικό του «Κόμη», στα Πατήσια.
Τα ποιήματα του Καββαδία μελοποιημένα από τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιάννη Σπανό και τους Ξέμπαρκους παρουσιάζουν στη μουσική αυτή παράσταση ο Κωνσταντίνος Μάτσικας (τραγούδι, κιθάρα), η Εύη Μαυρίδου (ενορχήστρωση, πιάνο, τραγούδι), ο Πέτρος Βασιλειάδης (μπάσο), η Μιρέλλα Πάχου-Φωκιαλή (ακορντεόν), ο Βαγγέλης Καλημέρης (τύμπανα), η Νατάσσα Κρητικού (αφήγηση) και η Μαίρη Καλδάρα (επιμέλεια παράστασης, μελέτη, κείμενα).
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)