Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία στον «Κόμη»

Ταξίδι στην ποίηση

Η ομάδα του «Κόμη»

Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, μία περιπλάνηση στις αγαπημένες θάλασσες του ποιητή με λόγια και τραγούδι, ζωντανεύει κάθε Πέμπτη στο νεοκλασικό του «Κόμη», στα Πατήσια.
Τα ποιήματα του Καββαδία μελοποιημένα από τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιάννη Σπανό και τους Ξέμπαρκους παρουσιάζουν στη μουσική αυτή παράσταση ο Κωνσταντίνος Μάτσικας (τραγούδι, κιθάρα), η Εύη Μαυρίδου (ενορχήστρωση, πιάνο, τραγούδι), ο Πέτρος Βασιλειάδης (μπάσο), η Μιρέλλα Πάχου-Φωκιαλή (ακορντεόν), ο Βαγγέλης Καλημέρης (τύμπανα), η Νατάσσα Κρητικού (αφήγηση) και η Μαίρη Καλδάρα (επιμέλεια παράστασης, μελέτη, κείμενα).