Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το Καράβι για τη Γάζα «δένει» για δύο ημέρες στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης


Πρωτοβουλία αλληλεγγύης
το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Αθήνα: Διήμερο εκδηλώσεων με ομαδική έκθεση καλλιτεχνών (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική), διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, επί της Φωκίωνος Νέγρη, η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, καλούνται μικροί και μεγάλοι να φτιάξουν τα δικά τους καράβια με όλων των ειδών τα υλικά που θα μπουν στην έκθεση, μαζί με τα έργα των καλλιτεχνών που στηρίζουν την πρωτοβουλία για ενίσχυση της αποστολής.
Θα ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα η πρώτη προβολή για το αθηναϊκό κοινό του ντοκιμαντέρ «Γάζα, ερχόμαστε» (2008) των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη, που απέσπασε το βραβείο κοινού στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Εν συνεχεία θα γίνει ενημέρωση για την αποστολή από εκπροσώπους της πρωτοβουλίας (Σάνα Κάσσεμ, Πέτρος Γιώτης, Δημήτρης Πλειώνης).
Ο ηθοποιός Τάσος Ράπτης θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Μαχμούντ Νταρβίς και ο Γιάννης Ξαρχάκος θα τον συνοδεύει με αυτοσχεδιαστικούς jazz ήχους (κιθάρα).
Η Ομάδα performance ELANADISTIKANOUME θα παρουσιάσει ένα δρώμενο εμπνευσμένο από το ταξίδι στη Γάζα, ενώ ελληνικά μουσικά συγκροτήματα και ο 16χρονος Παλιστίνιος rapper Ντεΐρ Γιασίν, που έρχεται από το Λονδίνο, θα τραγουδήσουν τραγουδούν για τη Γάζα.
Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα κλήσει με dj και χορό hip-hop από το Διαπολιτισμικό Σχολείο της Βάθης.
Την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Arna's children (2003) του Juliano Mer Khamis, με θέμα μια θεατρική ομάδα παιδιών στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν και τους τρόπους που σφράγισε για πάντα τη ζωή τους η ισραηλινή κατοχή.

Η πρωτοβουλία

Τον Αύγουστο του 2008, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, επιβαίνοντας σε δυο ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας.
Από τα τέλη Απριλίου, η ελληνική πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» συμμετέχει ξανά σε μια διεθνή αποστολή, που διοργανώνει το Free Gaza Movement. Με επιβατικά και φορτηγά πλοία και πλήρωμα από πολλές χώρες θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρώπους και υλικά για την ανοικοδόμησή της.
Από τα διεθνή χωρικά ύδατα θα εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς καμιά διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, στο οποίο δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα επικυρίαρχου της Μεσογείου.
Στόχος είναι μια ελληνική αποστολή, με ένα ή περισσότερα πλοία, που θα μεταφέρουν την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους Παλαιστινίους. Το πλοίο που θα αποκτηθεί δεν θα ανήκει σε κανένα άτομο ή συλλογικότητα.
Θα ανήκει στον παλαιστινιακό λαό, στον οποίο και θα παραδοθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο.
*από το: http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: