Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πρόσωπα Σε ΔιάλογοΤα Σύμβολα ως Τρόπος (Ψυχο)Θεραπείας

Εκδήλωση στον Πολυχώρο  Πολιτισμού Διέλευσις

Ίσως ο σημαντικότερος λόγος για την ανάπτυξη ψυχολογικών προβλημάτων ήταν και παραμένει η έλλειψη επικοινωνίας με τον εσωτερικό μας εαυτό. Αυτή η απουσία διαλόγου προκαλεί αποξένωση από το είναι μας, απομάκρυνση από το κέντρο μας και αποδυνάμωση της αληθινής μας θέλησης.
Ο τρόπος για να επανακτηθεί αυτή η σχέση είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας, γεγονός που επιτυγχάνεται με τον χειρισμό της γλώσσας του εσωτερικού εαυτού - τα σύμβολα.
Στην ομιλία του αυτή, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει τον ρόλο που έχουν τα σύμβολα στην καθημερινή μας ζωή, το πως λειτουργούν ως καθρέπτες της ψυχής μας αλλά και το πως συμβάλλουν στην ένωση με τον αληθινό, ανώτερο μας εαυτό.
Μέσα από ειδικά παραδείγματα από την εικονογραφία των Ταρώ, τον κόσμο των ονείρων αλλά και την βυζαντινή ιερή τέχνη, θα προσεγγίσουμε τα σύμβολα ως αρωγούς στο μονοπάτι της εσωτερικής μας αναζήτησης, με αποκορύφωμα την υπαρξιακή διάσταση του προσώπου όπου μέσα από μια (ψυχα)αναλυτική και φιλοσοφική ανάπτυξη θα εντοπίσουμε την (έμφυτη) δυναμική του ανθρώπου για την υπέρβαση της μοναχικότητας του και την επιδίωξη της πληρότητας.

Ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι ψυχολόγος (Ba, Ma),
συγγραφέας και διευθυντής των εκδόσεων Δαιδάλεος.
Μάθετε περισσότερα για την ζωή και το έργο του
στον προσωπικό του ιστότοπο www.apophenia.gr

ΠΟΥ; Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
(Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, Αθήνα)

ΠΟΤΕ; Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου στις 19:30

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: